Het Ministerie van Gezondheid van Noordrijn-Westfalen heeft aangegeven dat er in januari geen consumentenbeurzen gehouden kunnen worden. Dit heeft ook een rechtstreeks gevolg voor de grootste watersportbeurs van Europa, Boot Düsseldorf. De beurs is afgelast en wordt nu pas in januari 2023 weer gehouden.

Een tegenvaller voor veel bootfabrikanten, dealers en sportvissers… 

Restricties

Vanwege de verspreiding van de omicron-variant, zijn er sinds 28 december nieuwe restricties ingesteld in Duitsland, ook voor grootschalige evenementen. Naar aanleiding van een meeting van de minister-presidenten van de deelstaten rondom de situatie rondom de pandemie, heeft Noordrijn-Westfalen aangekondigd dat er in januari geen grootschalige beurzen met bezoekers gehouden kunnen worden.

Omicron

Ook de burgemeester van Düsseldorf, Dr. Stephan Keller, ondersteunt de beslissing van de deelstaat: “Uiteraard hoopten we dat de situatie rondom de pandemie zo was dat er in januari weer een beurs zoals ‘Boot’ gehouden zou kunnen worden, maar om de verspreiding van de omicron-variant tegen te gaan kunnen we niet anders dan de beurs afgelasten.” Voor meer info, klik hier.

De volgende beurs wordt nu gehouden van 21 tot en met 29 januari in 2023.