De connectie tussen een gevlochten lijn en een nylon of fluorocarbon lijn of voorslag is een van de meest toegepaste lijnverbindingen bij het vissen. Hoewel er veel knopen beschikbaar zijn om deze verbinding tot stand te brengen, kiezen veel mensen voor de simpele Albright knoop. Maar er is er nog eentje die simpel is – en bovendien sterker dan de Albright…

Als het erop aankomt, ben je blij met de sterkste knoop tussen hoofdlijn en voorslag!

 

In 10 seconden

Je raadt het al, het is de Yucatan knoop. Een zeer sterke verbindingsknoop voor onder meer zeevissers en roofvissers. Zoals vaak het geval is, kun je een knoop via een tekening of filmpje beter uitleggen dan in geschreven woorden. In onderstaand filmpje van het Ausfish.com forum kun je in slechts 10 seconden precies zien hoe de knoop gaat.

Uitgelegd in 10 seconden…

 

Andere insteek

In het tweede filmpje hieronder doet men er iets langer over, en de ‘insteek’ van de Yucatan knoop is iets anders, maar het komt op hetzelfde neer. Met een relaxt muziekje erbij bovendien. Wanneer je de Yucatan wat oefent tijdens de kerstvakantie, gebruik je hem in 2021 misschien wel vaker dan de Albright. Succes!

Zo kan het ook…