Op zondag 7 oktober werd in prachtig herfstweer aan een dode arm van de Maas bij Rossum de finale van het Nederlands Kampioenschap Vliegvissen 2018 gevist.

Op zondag 7 oktober werd in prachtig herfstweer aan een dode arm van de Maas bij Rossum de finale van het Nederlands Kampioenschap Vliegvissen 2018 gevist. Na vier voorrondes op forelplassen en witviswateren vochten nu 27 deelnemers om de hoogste plaatsen.

Tekst en foto’s Rudy van Duijnhoven

De wedstrijd werd georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Vliegvissers en Sportvisserij Nederland, Elberse International was de sponsor van de finalewedstrijd.

Bij de finale ging het om de hoeveelheden gevangen vis, dus snelheid was geboden. De deelnemers visten meerdere sessies en moesten in de andere sessies controleren en vangsten noteren.

Bij de finale ging het om de hoeveelheden gevangen vis, dus snelheid was geboden. De deelnemers visten meerdere sessies en moesten in de andere sessies controleren en de vangsten noteren. Bram Zanis wist deze dag opnieuw een goed resultaat neer te zetten.

Uitslagen

De daguitslag van deze finale.

De daguitslag bij de teams op 7 oktober.

John Arens wist met 72 gevangen vissen deze finalewedstrijd op zijn naam te schrijven.

De einduitslag individueel van het Nederlands Kampioenschap 2018.

De einduitslag individueel van het Nederlands Kampioenschap Vliegvissen 2018.

De einduitslag bij de teams van het Nederlands Kampioenschap Vliegvissen 2018.

De Nederlands Kampioen Bram Zanis, de nummer twee René Koops en de nummer drie Ton van Gelder krijgen hun herdenkingsborden uitgereikt op het Topsport Gala van Sportvisserij Nederland in november.

De Nederlands Kampioen Bram Zanis, de nummer twee René Koops en de nummer drie Ton van Gelder krijgen hun medailles en herdenkingsborden uitgereikt op het Topsport Gala van Sportvisserij Nederland in november.

Het team van Elbi's Airflo Angels werd voor het vierde jaar op rij Nederlands Kampioen!

Het team van Elbi’s Airflo Angels werd voor het vierde jaar op rij Nederlands Kampioen Vliegvissen!