Elektronische beetmelders zijn er in alle soorten en maten, van heel eenvoudig tot zeer geavanceerd, voor het karpervissen, maar ook speciaal voor het vissen op specimen exemplaren van allerlei vissoorten, voor het vissen op snoek en zelfs voor het vissen op meerval. Het vissen met pellets op meerval wijkt niet zo veel af van het vissen met boilies en pellets op karper, dus hierbij kunnen elektronische beetmelders zeker ingezet worden.

Ook voor karpervissers met een smalle beurs… 

Alle bekende karpermerken bieden eigen beetmelders aan, vaak ook voor karpervissers met een smalle beurs. Bij de meest geavanceerde modellen kan de gevoeligheid zeer nauwkeurig ingesteld worden, zijn de toonhoogte en het volume instelbaar, kan de kleur van de LEDs aangepast worden, kan er nachtverlichting ingeschakeld worden, kunnen er eventueel nog ‘snag ears’ op geplaatst worden of zijn deze al ingebouwd in de beetmelders. Met snag ears voorkom je dat je karperhengel bij een harde aanbeet van de hengelsteun of rodpod getrokken kan worden.

Met een geavanceerde beetmelder kun je veel kanten op…

De meest geavanceerde modellen gaan foutmeldingen tegen die kunnen ontstaan door wind of stroming in het water, ook bieden ze de mogelijkheid om met een ‘losse’ lijn te vissen, zodat karpers niet afgeschrikt worden door lijnen die dwars door de waterlagen lopen. De beetmelders zijn doorgaans per stuk te koop, maar misschien is het wel voordeliger om ze als set, eventueel met een ontvanger aan te schaffen. Let er ook op of de beetmelders voldoende waterdicht zijn, het is nu eenmaal niet altijd mooi, droog weer langs de waterkant… Een setje reserve-batterijen mag ook niet ontbreken in je uitrusting, zeker in het koudere jaargetijde loopt de spanning in de batterijen snel terug.

Hengelsport Het Gooi heeft een breed aanbod in beetmelders, met de bijbehorende swingers en hangers, klik hier om het aanbod te bekijken.  

 

Hengelsport Het Gooi

Burg Jur. Visserlaan 8

1411 BS Naarden

Tel. +31 (0)35 785 7854

E-mail: info@hengelsporthetgooi.nl

Website: https://www.hengelsporthetgooi.nl/