Brunswick Corporation (NYSE: BC) kondigde afgelopen week aan de overname van Lankhorst Taselaar te hebben voltooid, een toonaangevend distributiebedrijf van scheepvaartonderdelen en -accessoires dat in Nederland en Duitsland is gevestigd. Lankhorst Taselaar zal worden opgenomen in Mercury Marine om de sterke en groeiende P&A-activiteiten van de motorbouwer in Europa uit te breiden.

De transactie werd oorspronkelijk eind juli aangekondigd en was onderworpen aan de gewone en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder het indienen van de betreffende overnamedossiers, wat inmiddels is gebeurd. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

“Lankhorst Taselaar versterkt en verstevigt de distributietak van onze maritieme P&A-activiteiten in Europa”, legt Brunswick Chairman en Chief Executive Officer, Mark Schwabero, uit. “Zoals we in de afgelopen jaren met BLA in Australië en Payne’s Marine in Canada hebben gedaan, zal Lankhorst Taselaar ons bereik vergroten en onze klantgerichtheid verhogen op de mondiale markt van de scheepvaart, en ons een grotere afzetmarkt bieden waarop we in Europa verder kunnen bouwen.

“De overname van Lankhorst Taselaar bewijst opnieuw dat Brunswick zijn strategie toepast om zijn activiteiten uit te breiden, met name in de fitnesssector en het maritieme P&A-segment”, aldus Schwabero. “Zoals oorspronkelijk in 2015 met de financiële gemeenschap werd gedeeld, blijven we ons met deze en andere voltooide overnames richten op het streefdoel van $ 350 miljoen extra inkomsten afkomstig van P&A-overnames tegen 2018.”