Fans van VIS TV XL kunnen aanstaande zondag 7 juli uitzien naar de achtste en laatste aflevering van dit seizoen. In deze veelzijdige, bomvolle uitzending komen nog één keer alle presentatoren en uiteenlopende onderwerpen voorbij.

Daniel Weijers en Marco Kraal vissen op winde en brasem aan de Vecht

Daniel Weijers en Marco Kraal vissen op winde en brasem aan de Vecht.

Daniël Weijers vangt samen met Marco Kraal volop brasem vanaf de oevers van een camping aan de Overijsselse Vecht. Verder stroomafwaarts, nabij een stuw, vissen de twee op winde met de drijvende broodkorst. In vissersdorp Urk stapt Marco aan boord van de kotter van beroepsvisser Paulus de Boer. Varend over het Markermeer legt hij uit hoe de visstand zich daar de laatste jaren ontwikkelt. Ook vissen ze werpend op baars en brengen ze een bezoek aan de Marker Wadden.

Snoek in Alblasserwaard

Jan-Willem Wijers vist met roofvisexpert Simon Torenbeek op snoek

Jan-Willem Wijers vist met roofvisexpert Simon Torenbeek op snoek.

Presentator Thom Beentjes gaat in Zuid-Limburg op pad met witvisspecialist Sjors Milder. Samen vissen ze met de vaste hengel in water van HSV De Karper uit Voerendaal, waar een typisch parkvijvertje blijkt te barsten van de karpertjes, brasem en zeelt. Presentator Jan Willem Wijers laat zich door roofvisexpert Simon Torenbeek op sleeptouw nemen in de oer-Hollandse polders van de Ablasserwaard. Samen vissen ze op snoek. In Leeuwarden brengt presentator Tamme Smit een bezoek aan een jeugdvisdag. Daar vermaken zo’n vijftig jonge sportvissertjes zich een dag lang vissend vanuit bootjes én met activiteiten aan de waterkant.

Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Marco Kraal stapt bij beroepsvisser Paulus de Boer aan boord

Marco Kraal stapt bij beroepsvisser Paulus de Boer aan boord.

Voor VIS TV XL gingen de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kwamen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomden ze in op de migratie van zeeforel, bezochten ze nieuwe VISpaswateren en kreeg de bestrijding van visstroperij aandacht.

LEES OOK  Op zoek naar watermonsters

Praktische tips

Vissen deden de reporters ook volop. Een brede mix aan vistechnieken kwam in het programma voorbij, waaronder streetfishing, karper-, wit-, roof-, vlieg- en zeevissen. Kijkers kregen praktische tips van specialisten uit het hele land. Daarmee konden zowel de beginnende als gevorderde sportvisser hun hart ophalen.

Tamme Smit bezoekt een jeugdvisdag in Leeuwarden.

Tamme Smit bezoekt een jeugdvisdag in Leeuwarden.

Bekijk hier de promo van deze aflevering:

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/zeebaarzen-de-europoort-vis-tv-xl/
https://beet.nl/roofvissen-op-de-lek-vis-tv-xl/
https://beet.nl/karperen-met-zigrigs-vis-tv-xl/