In het Noorse Nappstraumen zit een Cordes-reisgezelschap Nederlandse sportvissers in quarantaine. Gelukkig mogen zij wel vissen, maar waarschijnlijk een week langer dan gepland…

Gezien de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, komt net als in andere takken van sport, ook de hengelsport in aanraking met deze thematiek. De eerste viswedstrijden zijn al verplaatst of afgelast, en ook het houden van bijeenkomsten van 100 personen of meer wordt afgeraden. In Nappstraumen vist een Cordes-gezelschap, dat gedwongen een week langer moet blijven vissen.

RIVM

Ook Sportvisserij Nederland geeft hiermee gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid, en vraagt alle hengelsportorganisaties om alle wedstrijden en andere sportvisevenementen af te gelasten tot en met 31 maart. ‘Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. Andere sportbonden hebben vergelijkbare maatregelen getroffen’,  aldus een persbericht.

Sportvisserij Nederland  meldt dat ook cursussen en andere evenementen zoals themadagen en vrijwilligersdagen geen doorgang zullen vinden.

Indammen

Sportvisserij Nederland  meldt dat ook cursussen en andere evenementen zoals themadagen en vrijwilligersdagen geen doorgang zullen vinden, ook al gaat het bij deze bijeenkomsten om minder dan 100 personen. Betrokkenen worden hierover geïnformeerd. Sportvisserij Nederland wil bijdragen aan het indammen van het coronavirus en verdere verspreiding van het virus voorkomen.

WK’s uitgesteld

Naast een oproep tot beschermende maatregelen heeft de internationale CIPS en Fips-Mer wedstrijdorganisatie voor het vissen besloten een aantal kampioenschappen voorlopig niet of alleen onder voorbehoud te laten doorgaan. Dit werd al in eerste instantie besloten met betrekking tot het WK Bootvissen in België (Blankenberge) dat gepland stond van 9 tot 16 mei, en voorlopig is geannuleerd, en ook het WK Strandvissen in Portugal, dat wordt verschoven naar november. Voor het volledige persbericht van de CIPS/FIPS-Mer, klik hier.

Naast een oproep tot beschermende maatregelen heeft de internationale CIPS en Fips-Mer wedstrijdorganisatie voor het vissen besloten een aantal kampioenschappen voorlopig niet of alleen onder voorbehoud te laten doorgaan.

Ondanks de ongewisheid van het doorgaan van wedstrijden en evenementen, staat het WK Feeder voor Clubs in Bulgarije (30 en 31 mei) en het WK Masters in Slovenië (6 en 7 juni) voorlopig nog op de agenda, maar dat hiervoor enig voorbehoud zal gelden, is duidelijk. Hierover zal tijdens komende vergaderingen van de CIPS besluiten worden genomen.

Geen hengelsportbeurs

Ook sportvissers in ons eigen land hebben te maken met de gevolgen. Zo is de vijfde hengelsportbeurs van Hengelsport Sappemeer in Hoogezand dit weekend afgelast, en werd ook de vierdaagse witviswedstrijd van John Kooij (Schoonhoven) na 1 dag op 13 maart geannuleerd, evenals enkele andere wedstrijden.

Omdat steeds meer landen hun grenzen sluiten voor vliegverkeer en personenverkeer uit andere landen, zijn ook enkele reisorganisaties gedwongen hun visreizen op te schorten of te heroverwegen. Op de website en Facebook-pagina van Visreis.nl worden de reizigers op de hoogte gesteld van de actuele stand van zaken en wordt gemeld dat Denemarken haar grenzen sluit en Noorwegen een quarantaine van 2 weken hanteert voor reizigers uit het buitenland.

John Kooij vierdaagse gestaakt...

John Kooij vierdaagse gestaakt…

Nappstraumen

Een reisgezelschap van Cordes Travel zit momenteel in Nappstraumen in Noorwegen in ‘lockdown’; het gezelschap van twaalf vissers mag nog wel vissen, maar moet waarschijnlijk vanwege de quarantaine een week langer in Noorwegen blijven.
De visserij is daar momenteel erg goed, op de locatie is al een dikke 28 kg kabeljauw gevangen van 145 cm, dus deze ‘getroffenen’ hoeven zich gelukkig niet te vervelen, aldus een mededeling van Cordes Travel.

De vis in Noorwegen blijft goed bijten, ondanks de quarantaine van de Nederlandse vissers...

De vis in Noorwegen blijft goed bijten, ondanks de quarantaine van de Nederlandse vissers…

Website

Sportvisserij Nederland zal de nadere berichtgeving omtrent het coronavirus nauwgezet blijven volgen en via hun website en Facebookpagina iedereen op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen.

De beurs van Hengelsport Sappemeer gaat niet door...

De beurs van Hengelsport Sappemeer gaat niet door…

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/beat-bob-wedstrijdverslag/
https://beet.nl/minder-wedstrijden/
https://beet.nl/grote-vangsten-bij-arca-de-blauwmolen-wedstrijd/