De Blackthorne Barrowseat van Cresta combineert het zitcomfort van een stoel met de stabiliteit van een zitkoffer of plateau en bezit bovendien een barrowsystem met geïntegreerde zijplateaus. Dit maakt hem ideaal voor de hengelaar die zijn uitrusting compact en mobiel wil samenstellen om zonder concessies verre stekken te kunnen bereiken.  

 Alles bijeen van de auto naar de waterkant.

 

Stabiel

Het inklapbare zitvlak van de Barrowseat is gemaakt van kunststof, waardoor het geen water opneemt. Om het oppervlak van de Barrow zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken tijdens transport is het zitvlak op een afneembaar frame geplaatst. Het geheel is aan de waterkant stabiel en recht te plaatsen, dankzij de vier individueel verstelbare 25 mm poten, die zijn voorzien van brede en kantelbare moddervoeten. Het robuuste non-mark klemsysteem is voorzien van antislip draaiknoppen voor optimale fixatie. Het barrow system bestaat uit een grote luchtband (36 cm doorsnee) en twee robuuste hendels in de juiste lengte, voorzien van rubberen handvaten.

 

 Onder handbereik.

Sturen

Het geheel is perfect in balans en gemakkelijk te sturen, zodat een wandeling over hobbelige of zachte ondergronden geen enkel probleem vormt. De meegeleverde metalen aastafel biedt in horizontale positie plaats aan tal van accessoires en aassoorten. Geplaatst in verticale positie vormt deze aastafel een opstaande rand waartegen een tas of andere spullen geplaatst kunnen worden voor veilig transport. De EVA bag biedt opbergruimte voor accessoires en verstevigt dankzij zijn positie het gehele frame tijdens transport. Eenmaal uitgenomen, kan de EVA bag gemakkelijk en stabiel aan de zijkant geplaatst worden.

Klik hieronder voor een filmpje van de Barrowseat.

Zijplateaus

Bij zijplateaus bezitten een uitgekiend formaat dat is afgestemd op de Cresta EVA range en zijn beide aan elke kant te monteren. Door het positie van het zitvlak en de open beenruimte tussen de vier poten, ontstaat er bij het plaatsnemen op de stoel een goede krachtverdeling op het frame, waardoor kantelen wordt voorkomen het geheel zeer stabiel staat. Dit systeem onder meer te zien bij Voorhuis Hengelsport in Albergen.