De kunstaas estafette. Het idee is niet nieuw en heeft reeds plaatsgevonden op het Roofvisforum. Nu wordt het nieuw leven in geblazen op Roofvisnet. Het idee is simpel. Een roofvisser geeft zijn top 3 kunstaas weer en vraagt vervolgens een ander om hetzelfde te doen. Dit in 3 categorieën, namelijk snoek, snoekbaars en baars. In de categorie ‘baars’ heeft Tim Jochems het stokje doorgegeven aan Marcel Hoekman.

kort geleden vroeg Tim Jochems aan mij of ik het stokje van hem over wilde nemen in de kunstaas estafette, uiteraard neem ik die aan Tim Hartelijk dank daarvoor. Mijn visserij is meestal gericht vissen op grote snoek maar ook zeker de visserij op snoekbaars en baars kan ik erg waarderen. Vooral de zomermaanden op de rivier is het een prachtige visserij.

“Het is een klein plugje met een body van 6cm, zijn tweedelig en wegen 10 gram en voorzien van goede ratel.”

NUMMER 1 Strike Pro Bobcat. De Strike Pro Bobcat staat bij mij op nummer 1 deze allrounder heeft mij al heel veel vissen opgeleverd. Het is een klein plugje met een body van 6cm, zijn tweedelig en wegen 10 gram en voorzien van goede ratel. Door de lange duiplip kun je ze trollend makkelijk 3 meterdiep te krijgen en werpen gaan ze ook goed tot 1,5 a 2 meter diep.

Je kan er fijn mee spelen tijdens het werpen ze zinken langzaam af en vaak volgen de aanbeten wanneer je hem even laat hangen. Trollend op hoge snelheid is ook geen probleem om menig vis te strikken.Bij de baars zijn ze erg geliefd maar ook zeker snoekbaars, snoek, roofblei en winde zijn er goed op te vangen. Heb bijna alle kleuren wel gevist en werkten eigenlijk allemaal wel.

Benieuwd naar de nummer 2 en nummer 3 van Mrcel Hoekman, lees HIER verder!