Even bijkletsen voor de wedstrijd. 

Ik kreeg een paar weken terug een bericht van Arjan of ik 13 november nog mee wilde vissen met de koppelwedstrijd die ze in Beerta organiseerden. Ik zou dan met Roelof Koekoek vissen net zoals vorig jaar. Na mij aangemeld te hebben voor deze wedstrijd viel het kwartje pas een half uur later. Wij konden 13 november helemaal niet. We hadden de winterkoppelcompetitie tussen de meren bij Giethoorn. Arjan direct maar een bericht gestuurd dat we niet mee konden doen en gevraagd of hij de volgende keer ook aan ons wilde denken.

 

 Mooie ruime steigers

Een week later kreeg ik een bericht dat er onderling gevist zou worden in Appingedam. Ik was daar nog nooit geweest en het leek mij wel leuk om daar eens te vissen. Volgens de berichten kon je daar ook wel een visje vangen.  Ik had mij en Roelof aangemeld en we konden ons voorbereiden op een wedstrijd voorns vangen.

 

 Het water wordt bestudeerd.

Na wat info gekregen te hebben van Arjan was ik al vroeg in de week klaar met mijn aas en voer. Ik was maandag naar Zunnebeld in Zwolle geweest om maden te halen voor casters. Ik had ruim een liter maden uitgezet voor casters. Donderdag was het allemaal geregeld en had ik alleen nog een beetje voer nodig.  Vrijdagmorgen maar even in de koelkast kijken hoe het met de rest van de maden was om ze nog even af te zeven. Kom ik er achter dat deze allemaal casters zijn geworden en dat ze al zover waren dat het drijvende casters waren. Daar was ik niet blij mee.

 

 Op de achtergrond vangt Willem Raven weer een klein visje.

Dit hield in dat de koelkast het begeven had en alles lekker warm was in de koelkast. Bier lauw en maden weg. Dat zat niet mee. Zondagmorgen was ik op tijd wakker en besloot dan ook maar om rustig aan richting Appingedam te rijden. Daar aangekomen bleek dat ik bijna de eerste was.

Na een klein kwartiertje waren alle deelnemers er. We waren die dag met negen vissers. Ik mocht als eerst loten. Misschien wel om dat ik zo vroeg was. Ik pakte nummer negen en kwam op kop te zitten op de laatste steiger. Bij mijn stek aangekomen zag ik dat het mooie grote steigers waren waarop wij moesten plaats nemen. Ideaal voor de visser.

 

 

Het wegen kan beginnen. 

Spullen klaar maken en beginnen maar. Ik heb op elf meter drie ballen voer gedropt en op een meter of vijf uit de kant twee ballen. Ik was nog maar net aan het vissen en mijn dobber verdween al. De eerste voorn bood zich aan. Ik zag ook de buren al regelmatig een visje vangen. Op een gegeven moment ging het mooi slag op slag door en ik had een mooi ritme te pakken.

En zo ineens was het gebeurd met de aanbeten. Heel af en toe kon ik nog een visje vangen. Opeens steekt mijn dobber op en zakt mooi weg; ik sla aan en daar ging mijn elastiek. Tegenhouden ging niet meer en de vis schoot los. Ik weet niet wat het geweest is, maar ik ga er vanuit dat het een snoek was.

 

Het komt echt op grammen aan vandaag.

Na deze aanbeet ving ik weer regelmatig een visje. Ik heb mooi door kunnen vissen tot het eindsignaal en mijn teller stond op 207 stuks. Op zich een mooi aantal. Er kon gewogen worden. Het blijkt maar weer dat elk visje belangrijk is. Het kwam vandaag op de grammen aan. Ik had met zeven kilo en twintig gram net genoeg om nog in de prijzen te komen. De winnaar was Jan Dikkema met 9,410 Kg, met 40 gram minder de nummer twee B. Grijpstra. A. Verver werd derde mede door de mooie zeelt die hij gevangen had. Ik zelf op plaats vier met twintig gram meer als de nummer vijf Arjan Dikkema. 

 

Deze zeelt was goed voor de derde plaats. 

Al met al is het wintervissen weer begonnen en ik zal zeker nog vaker deze visserij uitvoeren. Ik wil Jan en Arjan bedanken voor de uitnodiging.

Tot de volgende keer maar weer. Nu maar op zoek naar een andere koelkast.

De Witvisser.

207 visjes in het netje.

 

1 J Dikkema    9410gr    1

2 B Grijpstra    9370gr   2

3 A Verver       7600gr   4

4 R Jansen       7020gr   9

5 A Dikkema   7000gr   6

6 M Veldma      6860gr   3

7 P Honderd     6210 gr  5

8 W Raven       5100gr   7

9 R Koekoek    4060gr    8