Vanaf 10 november ligt het decembernummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

 

INTERVIEW BOEK JAN VAN SCHENDEL – VISSEN MIJN PASSIE MIJN LEVEN

Het was niet een kwestie of, maar meer wanneer Jan van Schendel een boek zou schrijven. Dit hengelsporticoon heeft een ongekende ervaringsgeschiedenis en kent de witviswereld van a tot z. Nu is het zover met zijn rijk geïllustreerde boek ‘Vissen; mijn passie, mijn leven’. We waren benieuwd of hij al wat tipjes van sluiers wilde geven…

 

ZEEVISSEN: NOORS AVONTUUR

Met kabeljauw, pollak, koolvis en heilbot in het vizier reisde ik eind augustus samen met Simon Torenbeek af richting het Noorse dorpje Bessaker. Het doel is vanuit de boot kunstaasvissen met voor zeebegrippen licht materiaal: light tackle – maximaal fun!

 

HENNEPVISSEN OP VOORN

Met hennepzaad vang je grotere voorns dan op welk aas dan ook. Aan de buitenkant ziet hennepzaad er echter niet schokkend uit, zo leeft en beweegt het niet. Toch kleeft er een duistere kant aan deze donkere zaadjes. Wat dan? ze zijn bijna te goed!

 

WETENSCHAP: WITVISMIGRATIE

Dat witvis trekgedrag vertoont gedurende de wintermaanden is voor veel vissers geen geheim meer. Niet voor niets zitten witvissers ’s winters vaak schouder aan schouder in een van de vele havens. Maar waarom doen die vissen dat? Is die trek wel zo massaal als gedacht wordt? Wetenschapsjournalist Arno van ’t Hoog duikt in de materie en komt met interessante bevindingen!

LEES OOK  Januari 2017

 

MEET, GREET & FISH: STRANDHENGELKEUZE

Altijd moeilijk, de aanschaf van een nieuwe strandhengel. Het is immers een behoorlijke investering waar je nog jaren plezier van hoopt te hebben. Maar wat is nu eigenlijk een goede strandhengel? Leo Stoutjesdijk van onder andere Penn, neemt Beetlezer Ronald Schouwenaar mee naar de waterkant om antwoord te geven op deze vraag.

 

MEGAVANGST: LEVEN OP MARS!

De Canarische eilanden zijn een populaire vakantiebestemming. Haar vulkanisch landschap, lange zandstranden en veel zonneschijn maken dit tot de ideale relaxplek. Wat weinigen weten: in de bergmeren zwemt een prachtig karper bestand met echte parels!

 

METHODLES VAN ALAN

Feedervissen is en blijft ongekend populair en dat is niet zonder reden! Met een voerkorf kun je in zowat iedere weersconditie comfortabel en efficiënt vissen! De method is een bijzondere feedertechniek: je geeft de vissen een geconcentreerd hoopje voer met het haakaas in de directe nabijheid.

 

BARTS BELGIE: KLAAR VOOR DE WINTER

De nachten worden nog wat langer, de dagen worden nog wat kouder en het hengelbloed stroomt bij enkele hengelaars toch al net iets trager. Het moment om de inventaris op te maken van je hengelimperium en te zoeken naar op te vullen gaten. Naar het eindejaar toe staan de eerste nieuwe collecties al her en der in preview te blinken en zijn cadeaubonnen van de lokale hengelsportshop onder de kerstboom te verwachten. Vandaar enkele nuttige tips om je materiaal in topconditie voor na de jaarwisseling aan de start te krijgen en enkele duiten te besparen.

LEES OOK  IN BEET APRIL...

 

DO EN DONT’S WINTERKARPER

In de winterperiode bergen veel karpervissers hun spullen tijdelijk op. Het is te koud en men krijgt te weinig actie. Of men gaat liever kunstazen, schaatsen of blijft zelfs liever behaaglijk binnen zitten. Maar wat bezielt dan die enkeling om toch door te vissen? Zij doorstaan de winterse elementen in de hoop één van die mooi gekleurde, levende ijsklompen in hun handen te kunnen houden. Het vangen van een winterkarper heeft gewoon iets extra’s.

 

MEET, GREET & FISH MET DE BRASEMNESTOR

De 24 jarige Beetlezer Robbie Boes is een wedstrijdvisser in hart en nieren, zijn favoriete visserij? Brasem! Hoe mooi komt het dan uit dat hij tijdens deze meet, greet & fish op pad mag met brasemmagneet François Busschots van Cresta?! Een betere leermeester kan Robbie zich absoluut niet wensen. Het zou een prachtige kennismaking met de vijvervisserij worden voor Robbie!

 

ZEEVISSEN: WISSELING VAN DE WACHT

De herfst is in volle gang en op zee betekent dat een wisseling van de wacht. In oktober kun je zomaar met je neus in de boter vallen en de een na de andere vissoort binnenhengelen. Vandaag staat een dag bodemvissen in de Zeeuwse delta gepland. De Westerschelde geeft de laatste tijd rijkelijk vis, dus het belooft een mooie dag te worden.

 

KARPERVANGER

Er is geen onderwerp zo veelbesproken in de karpervisserij als de laatste 25 centimeter van de montage; de onderlijn. Er zijn vele tientallen, zo niet honderden variabelen en zie daar maar eens de beste uit te kiezen. Natuurlijk is dat geheel een persoonlijke keuze, maar ervaren karperman Patrick Scupin doet hier uit de doeken wat zijn favoriet is en legt uit waarom!

LEES OOK  Maart 2017

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.