Goed nieuws voor de Nederlandse vakantieganger. De Deense regering heeft 25 juni jl. bekend gemaakt dat ook Nederlandse toeristen vanaf zaterdag 27 juni weer welkom zijn in Denemarken. De Deense Minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod en de Minister van Justitie Nick Hækkerup hadden vorige week al aangekondigd een lijst te publiceren met landen die Denemarken weer zouden mogen betreden vanaf zaterdag 27 juni.

 We mogen weer achter de Deense zeeforel aan!

 

Reisadvies

Er was goede hoop om aan te nemen dat ook Nederland op deze lijst, opgesteld door het Statens Serum Institut (equivalent van het Nederlandse RIVM), vermeld zou worden. Aan de hand van een nieuw rekenmodel is getoetst welke landen uit de EU, Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk hiervoor in aanmerking zouden komen. Hierbij is gekeken naar de besmettingsgraad in het land van herkomst. Het maximum aantal werd vastgesteld op 20 infecties per 100.000 inwoners. Nederland telde op het moment van publicatie 5,5 infecties per 100.000 inwoners en heeft daarmee voldaan aan de criteria van het rekenmodel. Het Statens Serum Institut zal dit onderzoek wekelijks uitvoeren en waar nodig het reisadvies per land aanpassen. Voor een verblijf in Denemarken geldt echter nog wel een minimum verblijfsduur van zes overnachtingen. Deze mogen ook op verschillende locaties aaneengesloten worden geboekt.

 

Hervatten

Mette Rodenhuis-Carlsen, Market Director van VisitDenmark Nederland: “We zijn ontzettend blij met dit nieuws en verheugen ons erop om de Nederlandse toeristen weer te mogen verwelkomen in Denemarken. De sluiting van de Deense grens vanwege het coronavirus heeft grote gevolgen gehad voor Denemarken als vakantiebestemming. Gelukkig is het moment aangebroken dat ook wij in navolging van onze collega’s in Duitsland en Noorwegen onze activiteiten op de Nederlandse markt weer mogen hervatten. Met de opstartcampagne ‘Het is tijd’ heten wij iedereen van harte welkom in het rustige en natuurrijke Denemarken.”

Kunnen we alweer reserveren?

 

Opstartcampagne ‘Het is tijd’

Ruimte en vrijheid in de natuur zijn voor veel Nederlandse toeristen de belangrijkste redenen voor een vakantie in Denemarken. Nu de grenzen weer open gaan en we weer mogen reizen, is het tijd om met een frisse blik te kijken naar wat ons dagelijkse leven zo mooi maakt en hoe wij deze kunnen verrijken. In Denemarken zijn het de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Van het gevoel van zand aan je voeten, de geur van vers gebak, zwemmen in een schone stadshaven tot aan wandelen in een regenboog, het is tijd om het in Denemarken te ontdekken en er optimaal van te genieten.

Naast buitenactiviteiten op de vele stranden en in bosrijke gebieden, hebben de Denen een pure en bewuste eetcultuur ontwikkeld en is er door het hele land een gezellig dorps- en stadsleven te ontdekken, in zowel kleine als grote steden. Culturele instellingen zoals musea, theaters en bioscopen, evenals pretparken, aquaria, dierentuinen, botanische tuinen en zwembaden zijn inmiddels heropend en overal worden de geldende voorzorgsmaatregelen voor afstand en hygiëne in acht genomen. Een deel van het nachtleven is daarentegen nog niet open en een groot aantal evenementen zijn voor 2020 afgelast.

Vissen, kamperen en overnachten op de Faergegardens camping in Spodsbjerg.

 

Meer informatie

Denemarken heeft vroegtijdig actie ondernomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het was een van de eerste Europese landen die een lockdown instelde en haar grenzen sloot op zaterdag 14 maart. Sinds 15 juni is het voor inwoners van Noorwegen, Duitsland en IJsland weer mogelijk om naar Denemarken te reizen. De opening van de grens voor onder andere Nederlandse toeristen is een volgende belangrijke stap in het versoepelen van de maatregelen. Voor iedereen die naar Denemarken wil reizen geldt een minimale afstand van 1 meter in openbare ruimtes. Het dragen van een masker is niet verplicht. Zoals hierboven genoemd, geldt er een minimum verblijfsduur van zes overnachtingen. Deze mogen ook op verschillende locaties aaneengesloten worden geboekt. De boekingsbevestiging(en) moet kunnen worden aangetoond.

 

Er zijn door de crisistijd nog volop huisjes te huur voor een mooie vakantie op korte termijn of later in het jaar. Zorg dat je op tijd bent voor de mooiste locaties. Klik op de site van Feriepartner en je kunt ze meteen vastleggen!

 

Voor alle actuele reisinformatie over veilig reizen en beschermings- en hygiënemaatregelen in Denemarken, klik hier of hier