Zondag 11 december is de laatste GHV competitiewedstrijd in 2016 gevist. Het wedstrijdtoneel was wederom de Oude IJssel te Eldrik. De laatste wedstrijd was niet echt best, maar dat is het momenteel nergens in onze regio. Begin afgelopen week was het koud overdag en er was sprake van nachtvorst. Derhalve hadden de deelnemers dan ook de stille hoop dat de vis nu naar diepere delen van de rivier was getrokken.

 

 

De wedstrijdcommissie had wederom de nummers om en om uitgezet, lekker veel ruimte tussen de deelnemers dus. Maar voor dat er begonnen kon worden aan de wandeling eerst een klein borreltje en een nummertje pakken. Dit keer geen afmeldingen, een flink wandeling dus voor de deelnemers op de staartplekken.

 

Er zat weer weinig  trek in het water en dit keer gelukkig geen drijfvuil. Ook deze wedstrijd was de feeder weer favoriet, wel waren er enkele deelnemers die een vaste stok bij zich hadden voor het geval de vis onder de kant gevangen moest worden. Na een inventarisatie bleek dat iedereen om kwart voor negen klaar was en niet veel later klonk voor de laatste keer dit jaar, in competitieverband, het beginsignaal.

 

Vrijwel meteen was het René Molenveld die een dikke brasem ving, niet veel later volgde Frank Bomers zijn voorbeeld. Voor de rest was het rustig, erg rustig. Hier en daar kwamen een keer platte maden boven of werd er iets gezien wat op een beet leek, maar het grootste gros van de deelnemers heeft helemaal niets gezien. Toen ook Willy Wayerdink vis begon te vangen werd het al snel duidelijk dat de vis zich alleen om het hele diepe ophield, nummers 14 en hoger. Dat dat zo was liet Frank nogmaals zien, hij wist zijn tweede platte van de dag te vangen wat hem uiteindelijk de dag winst opleverde.

LEES OOK  2e wedstrijd Open Stek Competitie 2017 HC Gauw tevreden Winneweer.

 

 

 

Frank Bomers met zijn winnende vangst.

 

Op de lagere nummers was het weer oud Hollands “waterkieken”. Remko Stöteler wist een posje te vangen en Ivo te Kortschot had een mazzeltje. Tijdens een korte wandeling zag hij  bij terugkomst dat zijn lijn slap hing. Bij het indraaien wist hij een vis van maar liefst 10 gram te vangen! Dit was uiteindelijk genoeg om samen met Remko de eerste plaatst te delen. De rest van de deelnemers in zowel vak A als B moesten het doen zonder vis!

 

 

 

Vak winst!!

 

In totaal is er door 5 deelnemers  7380 gram vis gevangen. Deze wedstrijd gaat de boeken in, vooralsnog, als beste wedstrijd deze WinterCup!!  Na drie wedstrijden staat de teller nu op een kleine 13 kilo. De vorige editie was dit een kleine 64 kilo! Nu maar hopen dat het de tweede helft van de WinterCup stukken beter gaat, veel slechter kan haast niet.

 

Uitslag 3e WinterCup wedstrijd

Vak A:

1. Remko Stöteler                     10 gr. 1 pnt.

2. Ivo te Kortschot                    10 gr. 1 pnt

 

Vak B:

1. Frank Bomers                       4900 gr. 1 pnt.

2. René Molenveld                    1500 gr. 2 pnt

3. Willy Wayerdink                     960 gr. 3 pnt

 

Stand na de 3e wedstrijd:

1. Remko Stöteler                     3175 gr. 3 pnt.

2. René Molenveld                    2005 gr. 5 pnt

3. Willy Wayerdink                    1465 gr. 9 pnt

 

De eerst volgende wedstrijd om de WinterCup, en tevens de eerste competitiewedstrijd in 2017, wordt gevist op zondag 22 januari, de week voorafgaande aan de wedstrijd wordt de locatie bekend gemaakt waar we gaan vissen.

LEES OOK  Havenwedstrijd in Elburg gewonnen door Vincent te Braake.

 

Kerstbingo

Ook dit jaar weer een kerstbingo met niemand minder dan ‘mister Bingo’ Guus te Molder. Guus zal deze avond naast het leiden van de kerstbingo ook weer zorgen voor de muzikale noot. De kerstbingo wordt gehouden op vrijdag 16 december in ons clubgebouw aan de Beltrumseweg 3a. Naast de altijd gezellige bingo is er tevens de gelegenheid om je op te geven voor een van de competities.