Het geavanceerd I-DC4 digital control systeem in de SLX DC reel van Shimano zorgt voor de perfecte controle tijdens het werpen met zowel klein als groot kunstaas. Vier digitale instellingen controleren de worp en kunnen zeer fijntjes ingesteld worden. De reel heeft geen batterijen nodig omdat de rotaties van de spoel zelf stroom opwekken  om de microcomputer van kracht te voorzien.
Werpen met uiterste precisie…

Instellingen

De digitale instellingen van de reel kunnen op de volgende punten worden ingesteld:
1. Maximale afstand modus; ideaal voor rustige omstandigheden.
2. Gevlochten lijn/mono modus
3. Fluorocarbon modus
4. Skipping modus: Sterkere remming tijdens het ‘skippen’ van kunstaas
Verder is de reel voorzien van lichtgewicht en duurzame HAGANE body. Met S3D spoel voor verminderde vibratie tijdens het werpen, dubbele slinger, 4 kogellagers plus een rollager en tevens voorzien van Super Free System om frictie van de spoelschacht te elimineren.

Kiezen uit drie ‘versnellingen’…

Drie uitvoeringen

De reel is uitgevoerd in 151 formaat met een lijncapaciteit van 150 meter – 0,25mm. Verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen (versnellingen) zodat er een model is voor alle omstandigheden. Normale of in Baitcasting termen eigenlijk langzame inhaalsnelheid (ideaal bij bijvoorbeeld het cranken), HG (High Gear) uitvoering en een extra snelle XG (eXtra Gear). Meer weten? Klik hier voor alle details.
Digitaal vis vangen…