Een delegatie van Cordes Travel maakte deze dagen de Canadese rivier onveilig met fraaie vangsten. Kers op de taart was een enorme steur van liefst 302 cm op de laatste dag van de trip…

 Double hookup!

Raffie, Linda, Maurits en Teun berichten het volgende over hun laatste dag op de steur:

“Vandaag onze laatste visdag in Canada, althans op de steur want donderdag vissen we nog een dagje op de zalm. De dag begon met wind en regen, bah het was koud en vies en niet zo mooi als gisteren. Meteen verloren we twee grote steuren, dat is normaal, kan niemand iets aan doen. Daarna vingen we een mooie steur 188 cm, mooi begin vd dag.

Zoals al eerder gezegd vissen we gericht op grote steur en niet de ‘kleintjes’ en met klein bedoelen we alles onder de 150 cm. We waren in 2018 al eerder in Canada wezen vissen op de steur, dus we wisten wat ons te wachten stond, ik kan je zeggen een grote steur is veeeeeeel sterker dan een heilbot van 200 cm.

Na verschillende stekken en een paar leuke steuren, zochten we een plek waar de echte grote sturen zouden kunnen zwemmen en jawel het was meteen raak ! Maurits had meteen een flinke klap op de hengel, daar de bodem vol met stenen lag, dacht de visgids dat hij vast zat. Teun was scherp en zag dat de 2e hengel ook een tik kreeg, hij stond meteen in de aanslag en met de juiste timing en techniek kon hij meteen de haak goed zetten en haakte ook een steur, dus een “double” strike ! Ondertussen regende het keihard en stroomde de rivier flink, terwijl Teun en Maurits aan het vechten waren met 2 monsters. Eerder op de dag vingen we al een steur van 183 cm en 237 cm, maar die van Teun en Maurits leken wel sterker.

Er waren al de nodige kanjers gevangen die dag…

  

Beautiful Canada… 

Het gevecht was al meer dan een half uur bezig en de steur was nog steeds niet aan de oppervlakte en dat op maar 6 meter diep water ! Wel trok deze de spoel vd reel meerdere keren bijna leeg. Tja, en toen begon er een soort dans tussen de twee heren, de mannen gingen van links naar recht op de boot en doken onder elkaar hengels, de twee grote steuren lieten de mannen elke hoek vd boot zien en zorgde er voor dat hun spieren verzuurd raakten. Pijn in de rug, in de armen, zweet op het lichaam en het gevoel hebben dat je een onderzeeër vd bodem aan het trekken bent.

Twee kanjers tegelijk…

Jaaaaaaa! Daar was de eerste steur boven, die van Teun. Na 4x uit het water te zijn gesprongen, gaf de steur zich gewonnen. Maar die van Maurits hadden we nog steeds niet gezien. Tien minuten later kregen we dan ook eindelijk ook de kop van deze dinosaurus vis te zien en wowwwww! Wat een kop en wat een MONSTER !!!!

Linda ving in 2018 een steur van 275 cm, +/- 200kg, maar Maurits ving vandaag deze monstersteur van, jawel, 302 cm met een geschat gewicht van 250 kg !!!! Teun zijn steur was 220 cm en daarmee ving Maurits de laatste steur van deze visreis en sloot af met een enorme 302 cm steur.

Samenvattend: vandaag vingen we dus steuren van 183, 188, 196, 198, 220, 237, 263 en 302 cm !! Een mooiere afsluiting van deze drie dagen vissen op steur konden we niet hebben.”

Ook eens zo’n Canadees steur-avontuur beleven? Kijk op de website en vraag om informatie: klik hier. 

Deze vis gaat Maurits niet snel vergeten!