Na een eerste succesvolle editie van de Roermond Boat Show – afgelopen 14 september tot en met 17 september – heeft Limburg er officieel een nieuw evenement voor de watersport bij. Thuishaven voor dit evenement is Boulevard Nautique Roermond. De organisatie betreft jachtbouwer Linssen Yachts uit Maasbracht in samenwerking met BestBoats International Yachtbroker uit Roermond.

Het unieke aan dit evenement is dat niet alleen een uitgebreid aanbod jetski’s, boten en jachten te bezichtigen zijn, maar ook op de aanvraag proef te varen zijn. Een succes, zo blijkt. Vandaar dat de data voor de Roermond Boat Show volgend jaar al vastgelegd zijn: donderdag 20 t/m zondag 23 juni 2019.

Deelnemende partijen als Linssen Boating Holidays®, Aqua Libra Yachtcharter, Chris Craft, Kuiper Verzekeringen, Timmermans meubelen, Webasto, Raymarine, Watersport Paradise Kolvenbach en Tinn-Silver zijn allen eenduidig enthousiast.

Deelnemende partijen als Linssen Boating Holidays®, Aqua Libra Yachtcharter, Chris Craft, Kuiper Verzekeringen, Timmermans meubelen, Webasto, Raymarine, Watersport Paradise Kolvenbach en Tinn-Silver zijn allen eenduidig enthousiast.

Zowel over de opkomst als over de kwaliteit van het publiek. Geschat wordt dat er meer dan 4500 watersporters uit binnen- en buitenland de Show hebben bezocht.

En hoewel het overwegend lokale partijen waren die dit jaar meededen, waren er ook spelers van buiten de regio enthousiast. Zo vermeldde Kuiper Verzekeringen: “Friese Zekerheid en Limburgse kwaliteit en gemoedelijkheid komen samen op de Roermond Boat Show…”

Yvonne Linssen van Linssen Yachts uit Maasbracht: "Middels dit initiatief is een bootshow als Motorboot Sneek in Friesland, voor Limburg en de gehele Euregio geen 'ver-van-ons-bed-show' meer, maar de realiteit."

Yvonne Linssen van Linssen Yachts uit Maasbracht: “Middels dit initiatief is een bootshow als Motorboot Sneek in Friesland, voor Limburg en de gehele Euregio geen ‘ver-van-ons-bed-show’ meer, maar de realiteit.”

De intentie om een grootschalig evenement zoals de Boat Show was er al toen de haven in aanbouw was. Volgens eigenaar-directeur Arie Drenth van Boulevard Nautique Roermond en Best Boats International Yachtbroker: “er zijn vergelijkbare beurzen zoals de Roermond Boat Show in Nederland. Ons ging het erom deze succesformule naar Limburg te halen en zo uit te groeien tot een Euregionaal event. Samen krachten binden en ook over de grens durven kijken is wat deze show juist zo uniek maakt.”

Yvonne Linssen voegt daar nog aan toe: "Boulevard Nautique, een unieke locatie, in het hart van de Euregio te midden van ons prachtige Maasplassen gebied... Voor ons dé locatie om samen met collega Best Boats aan de slag te gaan om een prachtig nieuw event in onze branche op te zetten."

Yvonne Linssen voegt daar nog aan toe: “Boulevard Nautique, een unieke locatie, in het hart van de Euregio te midden van ons prachtige Maasplassen gebied… Voor ons dé locatie om samen met collega Best Boats aan de slag te gaan om een prachtig nieuw event in onze branche op te zetten.”

De plannen voor 2019 zijn groots. Vandaar dat de organisatie alweer van start is gegaan met als doel om de Maasplassen en de watersport activiteit in het algemeen definitief op de kaart te zetten.

De ambitie is de Roermond Boat Show te laten uitgroeien tot hét watersport evenement van de Euregio.

De ambitie is de Roermond Boat Show te laten uitgroeien tot hét watersport evenement van de Euregio.

Meer informatie en details over de Roermond Boat Show, is te vinden op www.roermondboatshow.nl en www.facebook.com/roermondboatshow. Boulevard Nautique Roermond is gevestigd in Maashaven 4, op loopafstand van Europa’s grootste Designer Outlet.