Vanaf 26 januari ligt het februarinummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

 

BEET MISSIE: VANG EEN 40CM+ BAARS MET DE WORM

Bij roofvissers is de baars vandaag de dag ontzettend populair en wordt met allerhande kunstaas belaagd. Wist je echter dat je prima op de feedermanier, gericht op écht grote exemplaren kunt vissen? Niet? Je bent echt niet de enige! Het is een visserij die in Engeland erg populair is, en niet zonder reden. Specialist Tim Janssen van Korum doet het al enkele jaren en zijn resultaten liegen er echt niet om. Tijd voor een missie; vang een 40 plus baars, statisch aan wormen. Beetlezeren allround visser Hans van Haastrecht gaat hem hierbij helpen!

 

BEET MEGAVANGST: EXPEDITIE IRAANSE BARBELEN

De laatste 20 jaar is bijna elke uithoek van de wereld wel verkend op zoek naar de meest bijzondere en grote (zoetwater)vissen. Maar er is nog een deel van de wereld wat niet of nauwelijks ontdekt is, laat staan bevist! Een deel van het Midden-Oosten. Dubieuze politiek, oorlogsgeweld, negatief reisadvies en terrorisme hebben het reizen daarnaartoe vrijwel onmogelijk gemaakt, bovendien is er bar weinig gepubliceerd over de vissoorten die daar zwemmen. Maar in dat deel van de wereld zwemt wel de grootste barbeel van de wereld: de ‘King Barbus’ die zelfs zwaarder dan 100 kg kan worden!

 

BARTS BELGIE: STUDIEREIS NAAR ITALIE

Op uitnodiging van Domenico Tomei, vertegenwoordiger van Colmic in België, kregen we de gelegenheid om de fabriek van deze Italiaanse fabrikant te gaan bekijken. Niemand minder dan Jacopo Falsini, grootheid in de internationale witviswereld, wacht ons op aan de trap van de inkomsthal en leidt ons rond.

 

ZEEVISSEN: LIGHT‘N’EASY

Een visdate is zo gemaakt, dat bleek alleen al tijdens de beurs in Utrecht. Onder het genot van een een drankje raken Beetlezers Simon en Giel van der Meer aan de praat met zeeviscrack Marc Borst van Total Fishing. Het visserslatijn vloeit rijkelijk en bij een volgende oogwenk staan ze gedrieën in de haven van IJmuiden.

 

OBSTAKELKARPERS

Karpers hangen graag in de buurt van obstakels rond, dus maak je als karpervisser hier ook een grotere kans op het haken van een karper. Natuurlijk zitten er wel wat haken en ogen aan het obstakelvissen op karper. Robin Illner weet daar alles van en ontwikkelde zelfs een product dat enorm helpt bij deze visserij!

 

WETENSCHAP: GRENZELOOS GROEIEN

Mensen, honden en koeien stoppen met groeien als ze volwassen zijn. Maar vissen groeien hun hele leven in een traag tempo verder. Zo kunnen sommige soorten, als ze tientallen jaren overleven, heel groot en vele honderden kilo’s zwaar worden. Die eigenaardigheid maakt dat visrecords eigenlijk nooit definitief zijn. Er kan ooit weer een iets groter exemplaar de kop opsteken.

 

MASTERCLASS FEEDERPRECISIE ALAN SCOTTHORNE

Het sleutelwoord tijdens de winterse feedertactiek van Alan Scotthorne is precisie. Het belangrijkste aspect is hierbij de gevlochten hoofdlijn. Oftewel uiterst doelgericht voeren en de best denkbare beetindicatie.

 

ZEEVISSEN: KNEITERS VAN PLATTEN

Voor wat betreft de platvis rond onze wateren hebben we vandaag weinig reden tot klagen. Het gaat simpelweg een stuk beter. Bot is een zeer algemene soort, tong was wellicht wat lastig afgelopen zomer, maar nog geen alarmerende berichten; zelfs met de schol lijkt het beter en beter te gaan. En schar… tja, die liggen hier en daar gewoon opgestapeld. Zo is ook de minimummaat van laatstgenoemde komen te vervallen.

 

MISSIE VOORN: NIETS BOVEN GRONINGEN

In het Hoge Noorden heb je het als visser goed getroffen; veel en gevarieerd water met een goed visbestand en een grote groep wedstrijdvissers die elkaar het vuur aan de schenen leggen. Als wedstrijdvisser kun je daar alleen maar beter van worden. We gingen op pad met een van de meest succesvolle wedstrijdvissers van dit moment, afkomstig uit deze regionen: Ramon Ansing.

 

JAN VAN SCHENDEL CITYFISHING A’DAM: WOONBOOTVISSEN

Al jarenlang heb ik de wens om ooit eens te vissen in onze hoofdstad, Amsterdam. Ik heb al zo vaak gehoord dat het daar overal vol zit met vis. En ik geloof het van harte. Zoveel singels en grachten en alles staat in open verbinding met het IJ. In theorie echt ideaal dus! Nooit eerder kwam het ervan, maar nu dus wel.

 

WITVISGIGANT: RELAUNCH RIVE

Onlangs waren wij te gast in Parijs voor een ‘relaunch’ van het merk Rive. Dit niet alleen naar aanleiding van een veel uitgebreidere productrange van het Franse merk, ook vanwege een onlangs beklonken, hechte samenwerking met het Nederlandse Raven.

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.