Als team kon je je tijdens deze wedstrijd niet plaatsen voor het NK Feeder. Misschien dat dit ooit nog een keer doorgezet gaat worden dat je ook als team het NK kan vissen. Individueel was het wel mogelijk om je te plaatsen. Ik was zaterdagmorgen mooi op tijd wakker om richting Meedhuizen in Groningen te gaan. Eerst nog even wat in huis rommelen zoals achter de pc zitten en dan kom je nog haast te laat weg ook.

 

 

 

Gelukkig kon ik mooi doorrijden en was nog redelijk op tijd. Ik was deze keer niet het laatst. Binnen gekomen   kom je daar natuurlijk veel bekenden tegen. Vele gesprekken volgen ook kreeg ik nog even wat info van het WK Feeder van Gerrit Ansing.  Het bleek daar erg lastig te zijn om grotere vissen te vangen.

Maar hopen dat we die vandaag in het Eemskanaal wel kunnen vangen. De wedstrijd werd geopend door Arnoud Verwer en Martijn Bakker. Hierna kon men het nummer ophalen. De loting was al uitgevoerd en er was al bepaald waar je kwam te zitten. Ons team was in eerste instantie tevreden met de loting. Ik moest op D3 zitten. Dat bleek volgens enkele personen een goed nummer te zijn. Vlak bij de loodsen waar altijd veel gevangen word. Dat leek gunstig.

 

 

Dit is een plek waar je niet wil zitten tijdens een wedstrijd. 

Toen kwam het verhaal dat iedereen in het kanaal zat en het brede stuk er uitgelaten was. Nu was het afwachten waar ik kwam te zitten. Bij het kanaal aangekomen ging ik links af richting de loods van Jonkers maar ik kwam er al snel achter dat het parcours anders was uitgezet dan ik dacht. Ik moest de andere kant op.

Op mijn plek aangekomen zie ik Reint Aukes naast mij bezig met een elektrische heggenschaar om een plek te maken. Reint bood mij de schaar ook aan en hier heb ik zeker gebruik van gemaakt. Dat scheelde mij vast een half uur knippen. Bedankt Reint.(Goed gereedschap is het halve werk)

 

 

De Power Feeders van vd Willik. 

Spullen opbouwen maar. Ik had vorige week hier ook een koppelwedstrijd gevist en heb toen een paar keer met de nieuwe Peter vd Willik 390 power feeder van Roelof mogen gooien en dat ging perfect. Ik heb die maandag direct contact gezocht met Peter en vroeg aan hem of hij mij nog twee hengels kon regelen voor deze wedstrijd. Dit was allemaal perfect geregeld en ik had de hengels donderdag in huis.

Met deze hengels ben ik dan ook de strijd aangegaan. Ik besloot om strak in de overkant een plek te maken en op 20 meter. De eerste worp naar de overkant was al raak. Zo vast als een huis. Te hard gegooid zonder lijnklip. De eerste voorslag weer weg. Dat begon al goed. Ik besloot om maar een aantal meters uit de keien te blijven. Anders was ik net zoals vorige week vaker op de dijk te zien dan op mijn kist.

 

 

Reint Aukes met zijn brasem.  

De wedstrijd was gestart en het duurde niet lang of buurman Reint had al een vis. Een baarsje had hij gevangen. Even later kreeg ik ook een aanbeet en daar kwam bij mij ook een baarsje binnen. Ik was in ieder geval van de nul af. Ik zag mijn buurman rechts af en toe op korte afstand een klein posje vangen. Ik besloot om maar aan de overkant te blijven. Ik kon daar nog een bliek en een voorn weg halen.  Ik zag dat Reint even later een redelijke brasem ving. Ik dacht als die er zijn de schaar er maar in.

Dit had ik beter niet kunnen doen mijn beten vielen helemaal weg. Ik besloot toen toch maar om kort te gaan vissen. Hier ving ik nog een paar baarsjes. Ik hoorde dat het niet best was en dat er erg weinig in ons vak gevangen werd. Bij de loods van Jonkers was het op een paar plaatsen wel heel goed. Gerrit Ansing en Edwin timmer vingen daar veel windes Ook grote exemplaren.

 

 

Winnaar Gerrit Ansing met zijn winst. (Is het zo vader zo zoon of zo zoon zo vader.) 

Ik besloot toen om toch maar weer naar de overkant te gaan vissen en proberen om een winde te vangen. Ik had net weer een voerstek opgebouwd aan de overkant en toen hoorde ik allemaal geschreeuw. Ik keek naar rechts en daar kwam Das Boot aan die op een meter of 15 uit de kant vol gas op ons af kwam. Hengel snel binnen halen en daar kwam het. Er werd wel een meter water weggezogen. Met als gevolg een megagolf langs de kant nat pak en Ik wilde mijn leefnet vasthouden maar het was al te laat. Met een ruk net weg Hij ging er zo met de golf vandoor. Net weg vis weg dat is balen.

 

Voor meer fotos klik hier.

 

 

Ook hadden enkele stevige buien. 

Ik was niet de enige meerdere vissers waren het leefnet kwijt en hadden schade opgelopen door dit schip. Opeens zag ik tussen mijn buurman en mij een gedeelte van een rood net liggen. Die is van mij dacht ik en snel daar naar toe. Mijn net was een meter of tien verderop op de kant geslagen. Ja en dan ben je een beetje geluk nodig. Ik had mijn vissen er nog in zitten. Verder op zat Bert Brink en hij was aan het dreggen naar zijn net en was zijn vangst kwijt. Nu was dat niet zo veel maar toch. Ook had ik het geluk dat ik alleen de koppeling stuk had. Ik heb mijn net in een nieuwe Preston connector gezet hier is het net door het grote geweld uitgeschoten en ik kon hem zo weer in de nieuwe connector doen en doorvissen.

 

 

En weer een visje. 

Even later zie ik Jeroen Jansen op de dijk lopen. Hij was alles kwijt en was er maar mee gestopt. Je zou er haast toe komen om met alle kapotte netten naar de volgende sluis te rijden en verhaal gaan halen bij die schipper. Maar we zaten nog in de wedstrijd en het kon bij mij nog alle kanten op.

 

 

Deze paling mag wel weg blijven. 

Na een klein kwartiertje kreeg ik weer beet in de overkant. Ik had al snel door dat dit geen zuivere koffie was en daar kwam een paling naar boven. Dat is jammer die kon gelijk weer terug. Met dit gewicht erbij had ik het verschil kunnen maken. Ik hoorde dat de rest geen beet meer kreeg en ik kreeg af en toe nog een signaal dat er vis in de buurt was. Tactiek veranderen en dat hielp. Na twee korven kreeg ik een mooie voorn aan de haak. Even later vang ik mijn bonus vis. Een mooie winde had mijn aas gevonden.

 

Voor meer fotos klik hier. 

 

 

Met deze winde genoeg voor de vakwinst. 

Rustig aan binnen halen en mijn bonus is binnen. Hierna ving ik nog een baarsje en was het gebeurd. De toeter ging en de balans kon opgemaakt worden.  Ik hoorde dat Edwin Timmer en Arend Profijt vrij goed gevist hadden. Zelf had ik geen idee hoe het ervoor stond. Mijn buurman Reint Aukes had het hoogste gewicht met een brasem. 1400 gram. Bij mij bleef de teller staan op 2700 gram. Dit bleek het hoogst te zijn in het D Vak. Hiermee had ik een 1 gevist wat ik niet had verwacht.

 

Gerrit Ansing wint de wedstrijd met 22 Kg aan Windes. Teammaat Edwin Timmer vist een twee in dat vak met 16 kilo aan windes. Dat waren ook wel de uitschieters. 

 

Team HSV Finsterwolde. 

Wat ik wel moet melden is dat we weer achter team HSV Finsterwolde zijn geëindigd. Zij winnen deze wedstrijd twee keer achter elkaar. Gefeliciteerd mannen.

 

Het was een mooie dag voor mij. Ik mag mijn kunsten nu gaan tonen in het Noordhollandskanaal tijdens het NK Feeder. Daar komt nog bij dat we met ons team weer een tweede plaats hebben behaald tijdens dit kampioenschap. Klasse mannen!

 

 

 2e Team Yvonne Bruins.

 

Het was een geslaagde dag

 

Ik wil de volgende personen bedanken:

Mijn teamgenoten van team Yvonne Bruins : Arend Profijt, Roelof Koekoek , Anne Buins, En Edwin Timmer.

We hebben weer een goede prestatie neergezet.

Peter vd Willik voor het snel leveren van de nieuwe Power Feeder.

Hierdoor kon ik met de zware wind van die dag toch makkelijk de andere kant halen.

 

 Marcel vd Eynde Lokvoer Verpa groundbaits             

 

Vd Eynde en Verpa VGB  voor het voer wat ik gebruikt heb. Een mooie mix en het werkt goed.

Martin Jager van De Graankorrel voor het regelen van de verse de vase.

Yvonne Bruins  voor het maken van de meeste foto’s

Volgende week heb ik een selectiewedstrijd vaste stok kijken wat dat word.

De Witvisser.

 

Voor meer fotos klik hier.

 

Vissers die schade hebben door DAS BOOT kunnen contact opnemen met Alje Kuiper. (0654721240)

Alje zal er alles aan doen om de schade te verhalen bij DAS BOOT.

 

3e Team Evezet Trabuco HS Sappemeer. 

De uitslag:

 

 

 

Voor meer fotos klik hier.

 

 Uitslag teams:

 

 

 

 

        

 

 

Voor meer fotos klik hier.