Daniël vist met wereldkampioen Luciën de Rade met de matchhengel op brasem en Marco gaat met vliegvisspecialist Jan Kamman achter grote forellen aan – mét succes. Liefhebbers van VIS TV XL kunnen aanstaande zondag twee échte specialisten aan het werk zien in aflevering twee. Uitzending zondag 19 mei, 09:30 uur op RTL 7.

Ook vismigratie krijgt in deze aflevering aandacht. Bard Borger brengt een bezoek aan project ‘Swimway Vecht’ vlakbij Dalfsen, waar windes zenders krijgen ingebracht om ze tijdens hun trek door de Overijsselse Vecht te kunnen volgen. Lokale sportvissers dragen een flinke steen aan het onderzoek bij. Aan het strand van de Zeeuwse Vrouwenpolder vist Thom Beentjes met Marco Oreel licht en actief met de feederhengel. Kijken dus: aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Windes krijgen zenders ingebracht voor project Swimway Vecht.

Windes krijgen zenders ingebracht voor project Swimway Vecht.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische zalm, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Wereldkampioen Luciën de Rade vist met Daniel op brasem.

Wereldkampioen Luciën de Rade vist met Daniel op brasem.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Thom-Beentjes volgt Marco Oreel aan het strand van de Zeeuwse Vrouwenpolder.

Thom-Beentjes volgt Marco Oreel aan het strand van de Zeeuwse Vrouwenpolder.

Bekijk ook:
https://beet.nl/knotsen-van-brasems-eerste-aflevering-vis-tv-xl/
https://beet.nl/nieuw-seizoen-vis-tv-xl-van-start-op-zondag-12-mei/
https://beet.nl/monstervissen-van-de-maas-vis-tv/

LEES OOK  SPRO aanwezig op Hengelsport- en Botenbeurs 2018