De Forellenvijvers ’t Smallert in Emst bij Vaassen kent al een langere geschiedenis. Inmiddels is al de derde generatie actief op ‘t Smallert! De forellen die hier uitgezet worden zijn allemaal afkomstig van de eigen kwekerij, die gevoed wordt door Veluwse sprengen met bijna zuiver bronwater.

Gezinspark!

En dus voor alle leeftijden…

 

Als oudste forellenkwekerij van Nederland verstaan de kwekers van ‘t Smallert hun vak. In het nabij gelegen Vaassen worden in 22 kweekvijvers, gevoed door het zuiverste Veluwse bronwater, de forellen gekweekt die ze in de Emster visvijvers loslaten. Doordat de forellen veel ruimte hebben en worden gevoerd met zeer hoogwaardig voer, groeien ze uit tot oersterke vissen die een echt gevecht leveren aan de hengel.

Mooie varieteiten uit eigen kweek…

 

Vissen tot wel zes kilogram zwaar (!) behoren tot de vangsten. Regenboogforel, zalmforel, tijgerforel, beekridder en goudforel zijn de ‘soorten’ die op ‘t Smallert in wisselende samenstelling te vangen zijn. De Emster forellenkwekerij heeft drie forelvijvers variërend in toegangsprijs van € 13,75 tot € 35,- per halve dag. Er kan dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur gevist worden. De vijvers zijn zeer ruim en er is plaats voor ruim 100 personen.

Rust vinden aan het water…

 

Wil je eens op iets anders dan forel vissen? Probeer dan de nieuwe vijver met karper, steur en meerval. Hier vis je volgens het catch & release principe. Vangen en weer terugzetten dus. Meervallen en steuren van meer dan een meter en karpers tot wel 35 pond zwemmen in deze avonturenvijver rond. Hengels en aas mogen meegenomen worden maar zijn ook ter plekke te huur en te koop.

Veel variatie aan vijvers en vis…

 

Tot de visactiviteiten van ‘t Smallert behoren speciale zalmforelweekenden, kanjerweekenden, kindervismiddagen, rookcursussen, dauwvissen enzovoorts. Door leden van vliegvisclub Vaassen zullen er ook vliegviscursussen verzorgd gaan worden. Het park is toegankelijk voor rolstoelen en ook is er een mindervalidentoilet, gebruik van toilet en het parkeren zijn gratis. Honden zijn aangelijnd buiten toegestaan, niet binnen in het horecagedeelte.

Gezinspark, kaarsenmakerij en forellenkwekerij ’t Smallert
Smallertsweg 8
8166 KD Emst
Tel. +31 (0)578 – 661 621

Website: www.smallert.nl

Facebook: www.facebook.com/Forellenkwekerij-t-Smallert-825804707429703