‘The best place for Fishing Adventures’, zo ziet Toms Creek zich graag op de affiche staan. Van forel-, karper- tot avonturenvijvers met grote steur en meerval. Een park met voor Nederland unieke vismogelijkheden aan de Uilenweg in Lelystad.

Grote steuren in de vijvers!

 

Eet- en drinkservice

De vangst van elke vissoort is weer een andere beleving. Je hebt geen visvergunning nodig. Heb je nog geen ervaring en/of vismateriaal? Geen probleem, je kunt instructies krijgen en vismateriaal huren. Voorafgaand aan het vissen koop je een visticket in de Lodge. Tijdens het vissen is er een eet- en drinkservice aan de vijver. Ook kan er in de gezellige Lodge bij de kachel of op het terras heerlijk gegeten en gedronken worden!

 

Een heerlijke beloning

In de ‘put & take’ forel- en zalmforelvisvijvers wordt een vast aantal vissen per persoon uitgezet. Binnen de vissessie van vier uur (of drie uur in de winter) mag je zoveel vissen vangen als je zelf kunt en wilt. De vis wordt steeds aan het begin van elke sessie uitgezet. Aan jou de uitdaging deze forellen (of meer) aan de haak te krijgen! Alles wat door jou gevangen wordt, is voor jou en neem je mee naar huis! Een (h)eerlijke beloning. De forellen kunnen schoongemaakt worden bij de schoonmaakplek. Ook kun je de vis laten schoonmaken en/of omruilen tegen vers gerookte (zalm)forel. Vismateriaal kun je huren, maar mag je ook zelf meenemen.
Een schepnet is een aanrader...

 

===================================

Vliegvissen

Vliegvissen is een belevenis op zich. Met een speciale vistechniek ga je aan de slag bij een van de forelvijvers. Op alle forelvijvers mag worden gevist met de vlieg en de vis worden meegenomen na de vangst. Rond de vijvers is er niet veel ruimte, dus moet je je werptechniek hierop aanpassen.

====================================

Van instappers tot specialisten kom je er tegen. 

 

Karpers

Op de karpervijver zitten vele honderden karpers. De gemiddelde maat van de vissen is tussen de een en de vijf kilogram. Het zijn allerlei verschillende soorten karper; unieke Belgische en Franse spiegelkarpers, schubkarpers, kruiskroeskarpers en graskarpers. Hier vang je zeker karper, maar wat voor een karper is altijd weer een verrassing! Elke vis moet je voorzichtig behandelen, op een natte onthaakmat onthaken en daarna direct terugzetten. Op deze vijver geldt catch & release!

Wat heb ik nou weer aan de lijn?’

Op een van de zes ‘catch & release’ avonturenvijvers kun je het avontuur beleven van het vangen van bijzondere vissen! Hier zwemmen onder andere Russische en Siberische steuren, Europese meervallen, gestreepte zeebaarzen en verschillende soorten karpers. Zo is het bij elke vangst weer een verrassing wat er boven water komt. Elke vis moet je voorzichtig behandelen, op een natte onthaakmat onthaken en daarna direct terugzetten.

Op de website vind je nog veel meer informatie, plus een uitgebreid overzicht van de openingstijden en de tarieven voor 2021.

Toms Creek
Uilenweg 2C
8245 AB Lelystad
Tel.: +31 (0)320 – 320 140

Mobiel: 31 (0)6 – 5739 1850

Website: www.tomscreek.nl

Facebook: www.facebook.com/Tomscreekfishingadventure

YouTube kanaal: www.youtube.com/channel/UCGgSeD4weXDXn0ktMXTMRJQ