De Berenkuil is mooi centraal gelegen in Nederland en goed bereikbaar. Hij ligt praktisch langs de A28 bij Nijkerk/Putten en vormt al jarenlang een trekpleister voor sportvissers en hongerige automobilisten. Met de aanwinst ‘Snake Lake’ voor de witvissers is de attractiewaarde van dit complex enorm vergroot.

Vang je avondeten bij elkaar!

 

Langs de snelweg

De Berenkuil ligt inderdaad vlak langs de snelweg A28 Utrecht – Zwolle. Neem afrit 9 (Nijkerk, Putten, Zeewolde), ga richting Nijkerk en sla na circa honderd meter links af naar het complex. Kom je uit de richting Barneveld dan is het vanwege de files in de regio vaak handiger om vanaf de A30 binnendoor richting Putten te rijden en de navigatie door het dorp te volgen.

Vliegvissers kunnen er prachtig oefenen. 

 

Put & Take

Er zijn prachtige vijvers voor een leuke visdag. De vijvers 1 en 2 waarop met de werphengel en de vliegenhengel op forel gevist kan worden, zijn beide middels een net doormidden gedeeld. Dit zijn Put & Take vijvers waar je geacht wordt de gevangen forel mee te nemen. Op vijver 1A (het dichtst bij het restaurant) worden per periode zes forellen voor je uitgezet, op 1B zijn dit drie forellen plus een ‘zalmforel’. Het linker gedeelte van vijver 2 (gezien vanuit het restaurant) wordt de zalmforelvijver genoemd, hier wordt er per periode en per visser circa 2,5 kilogram aan zalmforel uitgezet. In het andere gedeelte van vijver 2 kun je het voordeligst vissen, en hier worden drie forellen per periode en per persoon uitgezet.

De Snake Lake en Vliegvisplas zijn duidelijk zichtbaar. 

De prachtige vliegvisplas van de Berenkuil is vier hectare groot en tot dertien meter diep. Op deze zandwinplas met een zeer natuurlijk aanzien wordt volgens het catch & release principe gevist. In het glasheldere water maak je kans op regenboogforel, tijgerforel, bruine forel en een enkele goudforel. Daarnaast kun je hier ook blankvoorn, brasem, baars, graskarper, karper en snoek aan de haak krijgen. Je kunt er met een vlot of een bellyboot op.

Met een vlot de grote vliegvisplas op…

 

Snake Lake

Enkele jaren terug is op het terrein van de Berenkuil het Snake Lake geopend, speciaal voor de sportvissers die met de vaste hengel of matchhengel op witvis en karper willen vissen. Op deze fraai aangelegde vijver (de naam spreekt voor zich wanneer je naar de vorm van de vijver kijkt) worden veelvuldig witviswedstrijden gehouden. Je maakt er kans op de vangst van blankvoorn, ruisvoorn, brasem, winde, zeelt, kruiskarper en zelfs barbeel.

 

Visvijvers en Restaurant De Berenkuil

Berencamperweg 11
3882 SP Putten

Tel. +31 (0)33 – 245 2950

Website: www.berenkuil.com

Website restaurant: www.restaurantdeberenkuil.nl

Facebook: www.facebook.com/BerenkuilPutten/