De Daiwa Freams was al voordat er een ‘LT’ versie van verscheen een bestseller van de fabrikant, die een zeer goede kwaliteit bood voor het geld. En dat is eigenlijk zo gebleven toen Daiwa zijn ‘Light & Tough’ (LT) uitvoeringen ging uitbrengen. De Freams LT is daarom een goede keuze voor de allround sportvisser, maar zeker voor de roofvisser. Deze molen vind je natuurlijk in de webshop van Hengelsport Kruidenier.

MagSealed

De Freams LT overtuigt door zijn technische details en moderne design. De MagSealed-constructie voorkomt het binnendringen van water en vuildeeltjes via de as en zorgt voor een lange levensduur van de molen met permanent soepel en gelijkmatig lopen. Het ATD-slipsysteem van de Daiwa Freams LT werkt met een minimale startweerstand en biedt optimale controle, vooral tijdens stevige drils met de vis – perfect wanneer dunne gevlochten lijnen worden gebruikt.

Extra spoelen verkrijgbaar.

Tough Digigear

Door de toepassing van een nieuw koolstofvezelmateriaal voor het molen body kon Daiwa het gewicht van de molen aanzienlijk verminderen en een absoluut vervormingsvrije behuizing van het tandwiel garanderen. De nieuwe constructie van Tough Digigear zorgt voor een betere krachtoverbrenging en langere duurzaamheid.

Ook zout water

De Daiwa Freams LT molens zijn geschikt voor de zoetwatervisserij, maar ook voor het vissen op zeeforel en lichte pilk vissen op kabeljauw, pollak en koolvis. Je kunt kiezen uit veel maten, die diverse gewichten en bijbehorende hoeveelheden lijn kunnen binnendraaien in één slingeromwenteling

Lijnopname per omwenteling

2000 S; 68 cm per slag

2500 S-XH; 87 cm per slag

3000 D-C; 80 cm per slag

3000; 77 cm per slag

4000 D-C; 82 cm per slag

5000 D-C; 87 cm per slag

 

Gewicht per variant

2000 S; 190 gram

2500 S-XH; 205 gram

3000 D-C; 215 gram

3000; 225 gram

4000 D-C; 240 gram

5000 D-C; 250 gram

Meer details kun je vinden op de webshop van Kruidenier Hengelsport: klik hier.