Friesland waterland, die kreet zal niemand weerspreken. Ook als je buiten Fryslân woont, is een uitstapje naar deze provincie als sportvisser nooit tevergeefs, of je nu op karper, snoekbaars of snoek vist, of liever met de vaste hengel of zeehengel aan de slag gaat. Maar waar te beginnen?  

Er zijn niet veel provincies die het sportvissen in het toerisme verweven, maar Friesland doet dat wel! Klik op de foto om er naartoe te gaan.

 

Elk wat wils

Dat kan natuurlijk op veel manieren, want over waar water is, is ook vis. Een mooi toegangsportaal is natuurlijk de website van Sportvisserij Fryslân, waarop je veel (openbare) wateren kunt vinden zoals je ook in de Lijst van Viswateren vindt. De talloze kanalen, (veen)riviertjes, meren en plassen bieden voor elk wat wils. Maar ook het portaal Friesland.nl heeft het vissen hoog in het vaandel. Klik hier voor meer info.

 

Veel kanalen met een goede visstand. 

Nieuwe trailerhelling aan de Bolswarder trekvaart bij Wommels, deze zomer in gebruik gesteld…

 

Steigers

Ook is er de laatste tijd in Fryslân hard gewerkt aan het plaatsen van nieuwe vissteigers. Die vind je onder meer bij wateren waar viswedstrijden gevist worden, maar ook in de buurt van bebouwing, zodat ze voor jong en oud en minder-validen bereikbaar zijn. Klik hier om enkele gerealiseerde projecten te zien waar je als sportvisser je voordeel mee kan doen.

Een mooie  robuuste mindervaliden vissteiger in de 16 Roeden bij Heerenveen.  

 

Visparels

Een andere mooie tip is de lijst van Visparels. In deze wateren hebben de instanties echt hun best gedaan om mooie viswateren met een goede visstand te creëren die goed bereikbaar zijn voor jong en oud. Ook Fryslân kent zo’n visparel, namelijk het Tolhuispark in Heerenveen. In de video van Wiilem Romeijn van Sportvisserij Nederland hieronder krijg je een mooie indruk van deze Visparel.

Klik op de foto om naar de video te gaan.

 

Friesland.nl

Neem je de gezinsleden mee naar Friesland? Er valt veel te ontdekken in de provincie, waar je ook komt. Veel ideeën voor uitstapjes en bezienswaardigheden vind je op de website Friesland.nl

Een dagje met de visgids op de Friese meren!