Weiswampach - Foto René Jean Kleman.

Guido en Giani in actie tijdens Grote Prijs van Luxemburg op Weiswampach. Foto René Jean Kleman.

Door het winnen van de prestigieuze reservoir vliegviswedstrijd – de Grote Prijs van Luxemburg op Weiswampach – gaan de Belgen Giani Devooght en Guido Vinck nu als het ‘G&G’-team door het leven.

Deze Grote Prijs is zonder meer de grootste Europese reservoirwedstrijd vanaf de oever met als ‘speelruimte’ de twee meren van Weiswampach.

Deze Grote Prijs is zonder meer de grootste Europese reservoirwedstrijd vanaf de oever met als ‘speelruimte’ de twee meren van Weiswampach.

64 teams uit zeven verschillende landen – 128 Europese toppers en 1.500 gevangen forellen zijn spectaculaire cijfers, maar hoe win je zo’n wedstrijd? Met een goede loting, de perfecte rotatie, de juiste techniek op de juiste plaatsen met de juiste vliegen en de juiste hengel(s).

De achttien jarige Giani Devooght en de jarige Guido Vinck.

De achttien jarige Giani Devooght en de jarige Guido Vinck (hij werd maandag 70!) visten de sterren van de hemel in een razend spannende wedstrijd. Tussen de winnaars en plaats vier was er slechts één plaats puntje verschil, hoe ‘close’ kan het zijn. G&G lieten 59 keer een forel meten, een ongeziene prestatie, vooral Giani was met veertien vissen in de laatste reeks out standing.

Weiswampach - Het podium kleurde helemaal Belgisch met toch de verwachte favorieten: zilver ging naar J. Zapo – J. Lorquet, brons naar S. Leerg – P. Rommelaere.

Het podium kleurde helemaal Belgisch met toch de verwachte favorieten: zilver ging naar J. Zapo – J. Lorquet, brons naar S. Leerg – P. Rommelaere.

The rest is history! Voor de volledige uitslag http://mouche.flps.lu/gp.htm.

Guido Vinck

Voor de volledige uitslag http://mouche.flps.lu/gp.htm.

Bekijk ook:
https://beet.nl/grote-prijs-fasna-flyfishing-holland/
https://beet.nl/guido-vinck-en-patrick-de-schutter-geven-workshop-vliegwerpen/
https://beet.nl/stukje-nostalgie/