Aan de boorden van het Heegermeer ligt, op een prachtige gesitueerde locatie, een luxueus ingerichte Safaritent. Gezeten op het terras geniet je van de rust en een ruim uitzicht over het water. De locatie kan uitstekend dienst doen als uitvalsbasis voor een vistrip in de waterrijke omgeving.

Op de grote steiger is plaats voor meerdere (wit)vissers en de nabijgelegen trailerhelling biedt de mogelijkheid om met een eigen boot de omgeving te verkennen.

Recente visstandbemonsteringen in het Heegermeer en de Fluessen laten zien dat er niet alleen een redelijke snoekbaarsstand is, maar dat met name het percentage forse brasems relatief hoog is. Ook blankvoorn en baars zijn goed vertegenwoordigd. Hoewel het waterdoorzicht wel beter is geworden de laatste jaren, is de snoekstand wel iets verbeterd, maar nog niet fantastisch te noemen.

Interieur Glamptent.

Het Heegermeer maakt deel uit van de Friese Boezem. Daar loopt al een flink aantal jaren een zgn. ‘spiegelkarper-project’. Er werden in de afgelopen jaren op diverse plekken in de Friese Boezem regelmatig gericht spiegelkarpers uitgezet. Gezien de open verbindingen tussen de wateren via vaarten en kanalen, is het reëel dat daar ook een deel van deze vissen in de Fluessen en het Heegermeer is beland en het bestaande bestand heeft aangevuld. Gevraagd wordt om evt. gevangen ‘spiegels’ netjes op te meten en een scherpe foto van de linkerflank te maken en deze terug te melden bij de Hengelsportfederatie Fryslân…

Lekker buiten zitten op het terras.

Contactpersoon: Gerda Hoekstra
Meercamping Indijk 6
8553 MP Indijk
Nederland
Tel: +31 (0)6-1022 6143
Email: info@glamptent.nl
Website: www.glamptent.nl