Ik had me ook maar aangemeld voor deze wedstrijd om nog even wat dingen uit te proberen. Tussen zeven en half acht was de loting en ik was mooi op tijd. Nog even bijkletsen met de mannen over de mogelijke vangsten en wat de beste manieren zijn om de vissen op de wal te krijgen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier.

 

 

 

Er waren vandaag met 18 vissers en het parcours was op het middenstuk uitgezet. Er werd gevist van nummer 21 tm 38.  Na wat informatie was het tijd om een nummer te pakken. Ik lootte nummer 36 mooi achterop het parcours.

Een tegenslag was wel dat ik tussen twee cracks in kwam te zitten. Links van mij kwam Dennis de Larie te zitten. Dennis won vorige week de winner takes it all. Rechts van mij zat een goede bekende van mij. Het was Ahmet Goksen.  Ahmet is een echte Ketelmeer visser. Geen afstand te ver voor hem.

 

 

 

Ik had mijn hengels uitgelopen tegen de zestig meter en ben even gaan informeren wat de buren gingen doen.  Dennis ging ongeveer op dezelfde hoogte als mij vissen en Ahmet ging richting de tachtig meter.

De wedstrijd was begonnen en het aanvoeren kon beginnen. Toen ik net mijn laatste korf voor het aanvoeren binnen draaide zag ik Dennis al een vis vangen. Aas aan de haak en vissen maar.  Het duurde bij mij even. Dennis had zijn tweede al geland en Ahmet ving ook al. Het duurde dan ook niet lang of mijn top ging tekeer. Een mooie winde in het net. Even later een kleine brasem en ik was goed op weg.

LEES OOK  Peter vd Willik en Andreas Conradi winnen Peerd van ome Loeks tweedaagse Eemskanaal.

  Voor meer foto’s klik hier.

 

 

Na een aantal vissen werden de aanbeten minder en begon het zoeken. Hoe krijg ik beet. Nu heb ik vandaag vanalles uitgeprobeerd en getest. Ik heb zoveel getest en uitgeprobeerd dat ik niet weet wat nu het best is om te doen. Ik heb Mooie windes en voorns gevangen. Ook een paar brasems  en weet niet wat de juiste remedie is.

Ik ga volgende week maar gewoon mijn ding doen zoals ik altijd gedaan heb. Dat is hoofdzakelijk sponsoren van de andere vissers.

 

 

 

Mijn buurman Ahmet Goksen won vandaag de wedstrijd met bijna dertig kilo. Plaats twee was voor Baumgarten uit Duitsland met bijna vijfentwintig kilo. Plaats drie voor Cor Kalkman met vierentwintig kilo. Cor ving er een echte Ketelmeer brasem bij. De vierde en laatste eindprijs was voor Arend Profijt. Arend  vangt ook vandaag weer goed en liet bijna vierentwintig kilo wegen.

 

 

 

Al met al is er goed gevangen. Dit is een mooie generale voor aankomend evenement De Witvisserfestival 2017

De Witvisser.  

 

  Voor meer foto’s klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 Voor meer foto’s klik hier.