Begin mei vierden Stijn, zijn vader Niels en oom Lars Melkert hun karpervisvakantie op Le Grand Etang vanaf stek 5 een 6. Twee jaar eerder hadden deze karpervissers voor het eerst op dit – waarschijnlijk – moeilijkste privéwater ter wereld gevist en helaas bleven de vangsten toen uit.

Prachtige vissen van Le Grand Etang.

 

The Carp Specialist

Achteraf bleek de stek destijds niet de juiste, aangezien de karpers zich in een andere zone bij het paaigebied ophielden. Ze zagen dat een andere visser wel veel ving en dat waren stuk voor stuk plaatjes van karpers. Toen ze dat zagen wisten ze echter wél dat ze hier terug moesten komen! En dat werd meteen geregeld door The Carp Specialist, die dit water in haar aanbod heeft.

 

De rigs werden op schone plekken ingelegd…

 

Rust op de stek

Toen de mannen voor de tweede keer arriveerden, waren ze goed voorbereid. Stijn (16 jaar) vertelt enthousiast dat ze met veel dingen rekening hebben gehouden die belangrijk zijn op Le Grand Etang. Dat wil zeggen; vooral rust op de stek, en de hengeldruk minimaliseren. Ze wisten de karpers goed te lokaliseren en de rigs tussen de vis op schone plekken inleggen. De hengels die ze met de boot uitvaarden lieten ze zo lang mogelijk in liggen. Deze aanpak resulteerde de derde avond zelfs in een triple run en een topvis van 27 kg. Leuk detail is dat deze vissen vanaf de stek kwamen waar ze hun eerste visvakantie nog geblankt hadden!

Het gehele artikel is te vinden op de website van The Carp Specialist: klik hier.

De drone speelde een belangrijke rol…