Een dorade uit de Parana rivier in Argentinië (foto Max van Oers)

‘Golden dorado’ ofwel de Dorade, is een van de mooiste vissen die je kunt vangen, en dat vinden natuurlijk degenen die er mee in aanraking zijn gekomen. De sterke vis, die in Zuid-Amerika voor het nodige spektakel aan de hengel zorgt samen met zijn streekgenoot de peacock bass, laat je vissershart beslist sneller kloppen. Maak kennis met de ‘bully of Latin America’!

Salminus

Ook in Bolivia hebben de sportvissers het op deze rover met de monstergrote kop gemunt, en er zijn speciale expedities en visgidsen die als doel hebben de belangstellenden op het spoor te zetten van deze Salminus brasiliensis (Brazilië) of Salminus Maxillosusrsquo (Argentinië). Cristian Vanegas en Julian Quintana zijn twee van die avonturiers die in Bolivia achter de vis aanzitten, en niet zonder succes. Wanneer je de beeldflitsen en herrie aan het begin van de film wil overslaan, spoel dan even door naar 2.10, daar begint de visvangst…

Overigens kun je ook op de website van Beet een Nederlandstalige film bekijken over een expeditie die de dorade in Colombia als thema heeft en ‘Digging for Gold’ heet.

Klik hieronder om de jacht op Boliviaanse dorade te bekijken.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/sportvissen-kenia-het-grote-avontuur/
https://beet.nl/hengelsport-en-botenbeurs-2019-de-beurs-voor-de-roof-karper-en-zeevisser/
https://beet.nl/visweekend-eldorado-in-de-kop-van-noord-holland/