Een zonovergoten aprildag op de reservoirs van ‘De Kool’ (Heelweg/NL), 72 deelnemers (36 ploegen) uit acht verschillende landen, genoeg ingrediënten om er een ‘hot spice’ potje van te maken op de GP Fasna Flyfishing Holland.

Loting bepaalt veel, maar de ochtend- en de namiddagsessies hadden twee totaal verschillende wendingen. ’s Ochtends was het op snelheid met hoofdzakelijk streamers, ’s middags hadden al veel forellen tandpijn en moest er subtiel gevist worden met de bung, mini-blobbies en nimfen. Tot de laatste seconde bleef het spannend, drie ploegen stonden na zeven reeksen op gelijke hoogte, de ploeg die in de laatste reeks niet blankte zou de overwinning pakken. Blanken deed de Italiaanse ploeg F. Santi Amantini – C. Sciaguri niet en zij gingen met het goud lopen. Het Holland/België duo A. van Roon – P. Rommelaere blankten jammer genoeg wel, maar werden prachtig tweede. Het Belgische FishBone team G. Vinck – P. De Schutter konden ook geen visje meer in het net brengen en vervolledigden het podium als derde.

V.l.n.r. Bronzen team, organisator Semih Egemin, gouden team, zilveren team.

V.l.n.r. Bronzen team, organisator Semih Egemen, gouden team, zilveren team.

Niet minder dan 590 vissen werden genoteerd waaronder verschillende 50-, 60- en 70-tigers. De organisatie was perfect en de prachtige prijzentafel werd gevuld door Fasna Flyfishing, Cortland, Costa, Snowbee, Funky, Poseidon en Guideline.

Guido Vinck

Lees ook:
https://beet.nl/vliegvissen-leren-tijdens-de-koolvlieg/
https://beet.nl/rene-koops-wint-vierde-voorronde-nk-vliegvissen/
https://beet.nl/cursus-vliegvissen-voor-beginners/