In dit bijzondere ‘corona-jaar’ worden alle Nationale Kampioenschappen en Topcompetities in een heel kort tijdsbestek afgewerkt. Zo waren er ook in het afgelopen weekend twee verschillende kampioenschappen die beide op hetzelfde parkoers werden afgewerkt aan de Lage Vaart.

Het winnende team…

 

Lage Vaart

Zo werd afgelopen zondag langs de oevers tussen Almere en Lelystad het Open Kampioenschap van Nederland voor Clubteams gevist. Op hetzelfde parkoers dus als waar de dag ervoor de Jeugdkampioenschappen gehouden werden.

Net als op de dag ervoor werd er ook nu vooral heel veel kleine vis gevangen, vooral baarsjes en voorntjes. Erg kleine visjes vaak waarvan er toch wel minimaal 70 in een kilo gaan en soms nog meer. Het was dus ook nu zaak om de wat grotere voorns en baarzen ook te vangen tussen alle kleintjes en als het even kon een brasem.

Er waren deze zondag enorme verschillen in de vangsten tussen de vakken onderling. Het leek wel of alle brasems bij elkaar gezwommen waren in een gedeelte van het C-vak waar Vasco Besseling, jawel de U25 Nederlands Kampioen van de dag ervoor, maar liefst 44 kilo wist te vangen aan niet eens zo heel veel brasems. Daar zaten vissen bij van wel 3 kilo! Vergelijk dat maar eens met het A-vak waar 3990 gram genoeg was voor de vakwinst.

Hard werken voor de kilo’s en de grammetjes…

Vasco Besseling hield pas op bij 44 kilo!

 

Enkele grammetjes

Het mooie aan een teamwedstrijd is dat zo’n verschil in vangsten niet zoveel verschil uitmaakt voor de uitslag. Die uitslag wordt namelijk bepaald aan de hand van het totale aantal behaalde punten door alle vijf de teamleden. Vaak wint dan ook het beste team van de dag zo’n wedstrijd en het mag zeker gezegd worden dat dit hier ook zo was.

Al met al een hele interessante wedstrijd waarbij enkele grammetjes verschil soms een flink verschil in punten kon betekenen. Dit kampioenschap werd uiteindelijk voor de derde keer op rij gewonnen door het Evezet Maver Fishing Team, bestaande uit Wim Fuhler, Vasco Besseling, Nico Bakkernes, Jeffrey Bakkernes en Nick Eestermans. Gisteren zelfs met in totaal 10 klassementspunten. In een veld van 18 deelnemende teams is dat een bijzonder laag aantal. Echt een klasse prestatie!

De tweede plek was er voor Team Zoo & Zo, bestaande uit Gerard Lodder Sr., Gerard Lodder Jr., Eddy Rijken, Rein Blankestein en Peter Looyen met in totaal 16 klassementspunten.

De derde plaats voor het Evezet Jeugdteam, bestaande uit Teun Janssen, Bram Teunissen, Dennis Hooyman, Frans van Berkel en Frank Ligthart met in totaal 19 klassementspunten.

Bram Teunissen met een dikke winde.