Softbaits, creaturebaits, Ned rigs en twitchbaits… Wie anders dan de crew van de Vistechnische Dienst kan jou vertellen hoe je de grote winterbaarzen moet vangen. In de nieuwe Beet magazine komen ze met een helder en fraai artikel met een duidelijke ‘gebruiksaanwijzing’ om met de grootste baarzen op de foto te gaan…

Hoe meer technieken je kent, des te meer kans…

 

Geen geheim

Bestaat er een perfecte winterstek voor de grote baars? “Niet echt; deze stekken kunnen echte overal liggen: diep, ondiep, op mosselbanken, kaal zand, plateaus, taludranden, onderwaterbergen, in kuilen, etc. Er is geen pijl op te trekken en het is een kwestie van zoeken en vinden!” aldus de VisTD. Maar het is natuurlijk geen geheim meer dat de aan de grote rivieren grenzende plassen favoriet zijn; daarom is het daar ook zo druk in het weekend!

Het laatste uurtje…

 

The Grind

In het artikel gaan ze dieper in op de techniek en de aassoorten, maar wat bedoelen ze precies met The Grind? “Geen stootje, urenlang geen reactie van de vis. Terwijl je zó je best doet, alles uit de kast haalt om aan de vis te komen. Dit moment wordt door sommigen ‘The Grind’ genoemd. Dit zie je bij alle visserijen wel terug, dus ook bij het vissen op grote winterbaars. Over het algemeen zie je in de winter dat de eerste uurtjes van de dag, pakweg tussen 8 en 11 goed vis kunnen opleveren. En dan begint ‘The Grind’! De vis ligt er wel, maar ze staan helemaal uit. Het laatste uurtje van de dag kan de vis dan weer plotseling helemaal aan gaan, alsof ze nooit verdwenen waren.”

Vanaf de kant, maar ook op het diepe…

 

Abonnement

Natuurlijk is dit nog maar een klein deeltje van het hele artikel dat je in de nieuwe Beet magazine kunt lezen. Inmiddels ligt hij al bij de abonnees in huis. Wil jij hier voortaan ook niks van missen, denk dan eens aan een abonnement.

Klik hier voor een aanbieding voor een voordelig abonnement.