Hulpjes van Attwood bij het traileren.

Traileren van een boot levert altijd een zeker risico op, zeker als er veel wind staat.

Je kunt er voor kiezen om je boot af te lieren, maat er zal altijd een moment komen dat de boot drijft op het water en met behulp van een touw onder controle moet worden gehouden. Vaak gebeurt dat met een gewoon stuk touw, maar als er veel druk ontstaat bij bijvoorbeeld veel stroming en/of wind is het lastig om daarmee veel kracht te zetten.

Daarom heeft Attwood een speciale dicht gevlochten trailerlijn in haar brede programma opgenomen. De speciale haak kan simpel aan het traileroog of aan de punt van de boot worden bevestigd en het speciale uit hardfoam gefabriceerde handvat aan het andere uiteinde biedt de mogelijkheid om desgewenst behoorlijk veel kracht te zetten. De lanceerlijn is soepel en licht, drijft op het water en is bovendien sneldrogend. Wordt geleverd in een standaardlengte van negen meter en is daarmee geschikt voor iedere visboot.

Tijdens het aanleggen van de boot aan de kade wil je natuurlijk dat je boot geen schade oploopt. Daarvoor zijn er natuurlijk fenders die als stootkussen tussen de wal en het schip gehangen kunnen worden, maar het is prettig wanneer je je boot beetje kunt bijsturen, zodat deze recht achter de trailer komt te liggen voordat deze wordt opgelierd.

Daarvoor is de Attwood boothaak een uitermate handig hulpmiddeltje, want het geeft je de mogelijkheid om dat te doen, zowel vanuit de boot als vanaf de wal.

Deze is telescopisch en is voorzien van een geribbelde rubberen grip, die het gemakkelijker maakt om de lengte van de boothaak naar wens aan te passen, ook als deze nat is. De steel is gemaakt van hoogwaardig en waterbestendig aluminium en verstelbaar in lengte van ruim 1,60 tot ruim 2,40 meter. De haak is gemaakt van sterk hard rubber, om jouw kostbare boot niet te beschadigen. Alle items zijn verkrijgbaar bij de Mercury Dealer.