RUDY VAN DUIJNHOVEN – Van 26 tot en met 29 mei wordt er op het terrein van Fishing Adventure in Enschede een grote bellyboot-roofviswedstrijd gehouden, tegelijkertijd staan er langs de waterkant stands van een groot aantal bedrijven met producten voor tal van methoden van vissen.

Op de beurs kun je terecht voor de nieuwste bellyboten van een groot aantal merken, zo toont Float Plus hier de nieuwste, kleinere uitvoering van haar bellyboot die voorbereid is voor aandrijving met een elektrische motor die onder de bellyboot gemonteerd wordt. Speciale viskajaks liggen er ook op de kant en in het water, zodat je met zowel bellyboten als kajaks een proefvaart kunt maken.

Mivardi uit de Tsjechische Republiek toont een breed assortiment, aantrekkelijk geprijsde producten voor het karpervissen, waarmee ze ook in Nederland een plekje tussen de grote merken hopen te veroveren.

Op de stand van Capere uit Zwitserland tonen ze mogelijkheden om shads geheel naar jouw eigen ideeën te produceren, met speciale, alleen voor die betreffende shads geproduceerde mallen, en speciale ingrediënten voor het gieten van diezelfde shads plus het bijbehorende verpakkingsmateriaal. Hier zie je ook een bijna doorzichtig materiaal om shads van te gieten dat veel minder ‘plakt’ als dat we van shads gewend zijn.

Bij Quantum tonen ze veelbelovende, nieuwe shads voor het pelagisch vissen die later dit jaar op de markt zullen verschijnen. Ook vind je op dezelfde stand de nieuwste elektrische buitenboordmotoren van Rhino met een roestvrijstalen stang en speciale chips om zo zuinig mogelijk om te gaan met de energie uit de accu.

Magnetus toont met de hand vervaardigde en gedeeltelijk ook met de hand ingekleurde shads. Zo is de beurs zeker ook interessant om producten te bekijken en aan te schaffen van merken die in Nederland nauwelijks in de hengelsportzaken te vinden zijn.

Aan de roofviswedstrijd op de veertig hectare grote plas nemen ongeveer twintig bellybootvissers deel, voor zover ik kon zien. Er gingen al gauw verhalen rond over monstervissen die verloren gingen… Geen wonder wanneer je bedenkt wat er aan meerval, steur, forel, stripers, snoek, snoekbaars en baars te vangen is op dit water!

De hengelsportbeurs bij Fishing Adventure, waar ook tal van bekende sportvissers uit Nederland en Duitsland lezingen en demonstraties geven, is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Het terrein is te vinden aan de Rutbekerveldweg 275, 7548 PP in Enschede.

|> WEBSITE