Een van de favoriete visstekken op openbaar water bij Engelse witvissers is het Stainforth & Keadby Canal bij Thorne in het midden-oosten van Engeland. Ook international Kayleigh Smith komt er graag om met de vaste stok op een ‘mixed bag’ te vissen. Er komen namelijk meerdere mooie vissoorten voor om te vangen, ook grote!

Op naar de kanaalstek!

 

Elastiek 9

Kayleigh heeft de boel uitgepakt en opgezet en legt uit wat ze gaat doen. Aan de overzijde liggen wat typisch Engelse ‘canal boats’ en daarvoor wat lelie- en plantenbedden. De vis waar ze op uit is, betreft zeelt en baars, maar ze weet dat er ook mooie brasem, voorn en blei tussendoor zal komen. Om die zeelt te kunnen scheppen, heeft ze elastiek nr. 9 gemonteerd en de slanke Chianti 4×14 dobber.

Rechts op de caster-stek.

 

Cuppen

Kayleigh cupt op twee plekken; links met hennep en rechts met casters. Een leerzame video van deze Preston-prostaffer. Mocht je denken: wat mis ik nu in de video, dan kan dat zijn wegens het ontbreken van een zonnetje en door het ontbreken van achtergrondmuziek: ook wel eens lekker!

Klik hieronder om de video te bekijken.