Ook in het laagseizoen is het goed verblijven bij VVP Verhuur/Visserslust als je van vissen houdt. De woonboten Elck Syn Sin en ’t Stekkie worden ook in die periode geboekt door sportvissers die weten dat de herfst een toptijd is voor grote vissen. Ook in deze maanden is het mogelijk om een boot te huren en daarmee het water op te gaan.

De snoek is zeer actief in de herfst…

Zeelt

Veel sportvissers gaan achter de snoek en karper aan, maar er is ook nog een mooie vis zoals de zeelt. In tegenstelling tot de karper en de snoek wordt de zeelt niet vaak gevangen op de Vinkeveense Plassen, maar dus extra bijzonder wanneer het wél gebeurt. De zeelt (Tinca tinca), ook gekend onder de namen doktersvis, ‘louw’ en muidhond/moethond (Duits: Schleie, Engels: tench), behoort tot de karperachtigen behoort en kan tot circa 70 cm lang worden. De vis heeft een groenige kleur die varieert al naargelang de bodem en de leeftijd en hij heeft een dikke slijmerige huid met zeer kleine schubben. De zeelt is goed herkenbaar aan de rode iris in zijn oog, de bolle vinnen, de nauwelijks ingesneden staartvin en de baarddraden.

Deze zeelt was 51 cm lang.

Mannetjes zijn goed te onderscheiden aan de grotere buikvinnen. Ze reiken tot voorbij de anus en hebben ook een sterk verdikte eerste vinstraal. De oorspronkelijke Nederlandse zeeltvariëteit heeft een donker mosgroene kleur, maar in het verleden zijn ook meer licht bronskleurige zeelten uitgezet.

Een pracht van een baars.

Genieten van de rust

In de herfstvakantie (16 t/m 24 oktober of 23 t/m 31 oktober) zijn er nog meerdere accommodaties beschikbaar om te genieten van de rust in Vinkeveen. Of om lekker het water op te gaan. De woonboten zijn voor vijf personen en liggen prachtig aan de Zuidplas om vanaf het terras te vissen. De studio’s aan de waterzijde hebben uitzicht over de jachthaven van VVP Verhuur. In de jachthaven ligt een speciale vissteiger, vanaf hier worden ook regelmatig mooie vissen gevangen. In het laagseizoen kun je bij uw accommodatie ook een boot met 4/5 pk huren. Hiermee kun je de hele Vinkeveense Plassen overvaren om alle goede visplekjes te bezoeken. In de polder en meer richting Vinkeveen dorp zit ook genoeg vis. Gooi je aas eens uit tegen de waterlelies of tussen de krooshoekjes en wie weet vang je die mooie zeelt ook!

VVP Verhuur/Visserslust

Baambrugse Zuwe 196-200

3645 AM Vinkeveen

Tel. +31 (0)294 – 293 473

Mobiel: +31 (0)6 – 520 255 55
E-mail: info@vvpverhuur.nl

Website: www.vvpverhuur.nl