Van 5 tot en met 9 september in Lelystad.

De 35e editie van de HISWA te water vindt dit jaar plaats in de Bataviahaven van Lelystad en belooft één grote belevenis te worden. In lijn met de lijfspreuk “I love watersport”, wordt de Bataviahaven van 5 tot en met 9 september omgetoverd tot het Walhalla voor iedere watersportliefhebber. Naast 270 nieuwe boten, waaronder 80 primeurs en een divers aanbod aan watersport gerelateerde producten worden bezoekers getrakteerd op een rijk gevuld activiteitenprogramma.

Directeur Arjen Rahusen: “De Bataviahaven Lelystad leent zich uitstekend voor ons watersportevenement. Vooral de nieuwe mogelijkheden om proefvaarten te kunnen aanbieden, de parkeermogelijkheden en de directe ligging aan het Markermeer werden bij de exposanten goed ontvangen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat we deze eerste editie in Lelystad al meer exposanten mogen verwelkomen dan afgelopen jaar in Amsterdam!”.

Een knallende opening!
Op woensdag 5 september opent de HISWA te water met een knal! Om 12:00 uur zal de burgemeester van Lelystad, Ina Adema, samen met Volvo Ocean zeilster en Olympiër, Annemieke Bes de beurs openen op spectaculaire wijze. Zij doen dit door een kanon af te vuren dat ter beschikking is gesteld door het naastgelegen Batavialand Museum.

Voor ieder type watersporter

Voor ieder type watersporter
De HISWA te water is de ideale plek om je te oriënteren voor de aankoop van jouw nieuwe boot en vormt een bron van inspiratie voor ieder type watersporter. Tijdens de beurs presenteren Nederlandse en internationale jachtbouwers meer dan nieuwe 270 boten, waaronder 80 primeurs. Van sloep tot motorjacht, van Daysailer tot aan zeiljachten voor de wereldreiziger, ieder type watersporter kan zijn hart ophalen bij al het moois dat aan de steigers ligt van de Bataviahaven. Kom je voor de motorjachten? Dan kun je wegdromen bij merken als Wajer Yachts, Linssen yachts en Steeler Yachts. Wie in de categorie motorjachten zoekt naar de specifieke stijl van de Trawlers kan zich laten inspireren bij “Trawlerfest”, hier presenteren Privateer Yachts, de Alm Jachtbouw en Altena Yachting een selectie Trawlers van eigen werf. Zeilliefhebbers kunnen komen genieten bij merken als Scandinavia Yachts, Azuree Yachts, J/Boats en X-Yachts. Sloep- en tendervaarders vinden wat zij zoeken bij merken als Isloep, Admirals Tender, Chriscraft en Cooper Yachts. Watersporters die het eens over een ander boeg willen gooien kunnen zich laten inspireren bij de ‘House Boat Village’ waar merken als Gielissen Shipyard, La Mare en Europarcs deze opkomende vorm van watersport vertegenwoordigen.

HISWA Boot van het Jaar verkiezing
Voor het eerst in haar geschiedenis zal de HISWA Boot van het Jaar verkiezing plaats vinden op de HISWA te water. Op de eerste dag, tijdens de openingsceremonie op woensdag om 12:00 uur, zal de vakjury de winnaars bekend maken. Op de lijst van genomineerden voor de categorie zeilboten staan de Aira 22, de Domani S30 en de Saffier Se37. In de categorie motorboten behoren de Hermes Speedster, de Keizer 42 en de Van Vossen 800 SP Runabout tot de kanshebbers. Deze lijst van genomineerden is na uitvoerig beraad door de jury, bestaande uit watersportjournalisten van Nederlandse en Belgische watersportbladen, samengesteld op basis van design, constructie, innovatief karakter en prijs/kwaliteit verhouding.

Volop sfeerproeven en deelnemen

Vanuit iedere positie en elk terras op de Arena-vormige kade is er perfect zicht op het aanbod in de haven en de activiteiten die er plaatsvinden.

Vanuit iedere positie en elk terras op de Arena-vormige kade is er perfect zicht op het aanbod in de haven en de activiteiten die er plaatsvinden.

Nieuw dit jaar is het proefvaren, dat dankzij de nieuwe locatie aan het Markermeer mogelijk is. Diverse exposanten zullen deze mogelijkheid bieden om je zo te helpen de juiste overweging te kunnen maken. Bezoekers die meer van actie houden kunnen deelnemen aan de clinics snelvaren van Motorboot Magazine, uitvaren met de KNRM of manoeuvreren op de motor met de Zeezeilers. Uiteraard zal een van de vaste activiteiten, de Optimist On Tour, ook dit jaar niet ontbreken. Hier kunnen de allerjongsten kennismaken met zeilen, suppen en kanovaren. Meer gevorderde zeilers kunnen zich aanmelden voor de ‘Next Step’ trainingen van zeilschool Pean of zelfs match racen met Tirions van Sail-a-way. Bezoekers die niet perse het water op willen kunnen op de kade genieten van de gezellige terrassen, deelnemen aan leuke workshops, luisteren naar de mooie verhalen, lezingen bijwonen of genieten van heerlijke muziek bij het ‘Theater aan het water’.

TICKETS & INFO

Koop nu jouw kaarten online op www.hiswatewater.nl met € 2,50 korting.

Koop nu jouw kaarten online op www.hiswatewater.nl met € 2,50 korting. Online kost een kaart voor volwassenen € 12,50 i.p.v. € 15,- aan kassa. Ook zijn er extra voordelige ‘Vriendenkaarten’, kaarten voor kinderen en studenten en combinatietickets voor het naastgelegen museum Batavialand. Bezoekers die met de auto komen kunnen eenvoudig parkeren op de parkeerterreinen van Batavia Stad Fashion Outlet voor slechts € 3,- per dag. Wanneer je hier toch staat, vergeet dan niet dat je met jouw entreekaart een kortingsvoucher kunt afhalen van 10% voor het shopping centrum.

OPENINGSTIJDEN
Woensdag 5 t/m zondag 9 september van 10.00 – 18.00 uur. Vrijdagavond geopend tot 20:00 uur.
Ga voor meer informatie naar: www.hiswatewater.nl.

Ik houd van Watersport logo