De vier vijvers van Forellenpark De Haere in Doornspijk liggen op een vijf hectare groot terrein, zodat er voor iedereen meer dan voldoende ruimte is om te vissen.

De vier vijvers van Forellenpark De Haere zijn tot gemiddeld 3,50 meter diep, waarbij de bodem over het algemeen geleidelijk afloopt naar die diepte. De vijvers hebben weinig te lijden gehad van de droge zomers van de laatste jaren, het water blijft mooi op peil, en ook problemen met hoge watertemperaturen doen zich nauwelijks voor. De vijvers zijn onderling verbonden met pijpen en er is een constante aanvoer van vers, koud water.

De forelvijvers liggen inmiddels ruim vijftien jaar aan de Haerderweg, de forelkwekerij is hier al meer dan dertig jaar actief! Forelkwekerij Timmerman werkt nauw samen met een kwekerij in Frankrijk. Wekelijks worden er forellen aangevoerd en verdeeld over de verschillende bakken. Vervolgens worden de forellen gesorteerd en verdeeld naar een groot aantal forellenvijvers in Nederland. Het bijzondere is dat Timmerman naast gewone regenboogforellen en ‘zalmforellen’, ook goudforellen en ‘onzijdige’ forellen kan leveren.

De Haere beschikt over een groot terras met uitzicht over de vijvers, je kunt echter ook binnen plaats nemen voor wat te eten of te drinken. Er zijn allerlei soorten frisdrank, koffie, thee, snacks, etenswaren uit de frituur en dergelijke te koop. In het kantinegedeelte zijn ook allerlei hengelsportmaterialen te koop of te huur, voor de vliegvisserij worden er wat kunstvliegen en vliegenlijnen verkocht. In het gebouw is ook uitgebreide informatie te vinden over uitstapjes in de omgeving, dit in de vorm van brochures en kaarten. De forel die je gevangen hebt, kun je hier naar wens schoon laten maken en laten roken; de gerookte forellen kun je dan de volgende werkdag ’s middags, of op afspraak afhalen. De forellen van de Haere staan bekend als bijzonder lekker, er zit absoluut geen grondsmaak aan.

Forellenpark De Haere is normaal gesproken gesloten op zondag en dinsdag, van september tot en met mei kan er de overige dagen gevist worden in periodes van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur. In de maanden juni, juli en augustus kun je er dan ook op dezelfde dagen nog ‘s avonds nog terecht voor een vissessie van 17.00 tot 21.00 uur.

Forellenpark De Haere
Haerderweg 1
8085 RG Doornspijk
Tel. +31 (0)52 5- 661 601
E-mail: mail@forellenparkdehaere.nl

www.forellenparkdehaere.nl

www.facebook.com/Forellenpark-de-Haere-105664644509578