Gezocht: een hengelkoker waarin een printje met twaalf bitcoin toegangscodes was verstopt…

Een Ierse crimineel, die zijn met drugshandel verkregen fortuin in zesduizend bitcoins had geïnvesteerd tegen een huidige koers van bijna 54 miljoen euro, is in 2017 tegen de lamp gelopen maar is de codes die toegang geven tot de bitcoins kwijtgeraakt. De man, Clifton Collins uit Crumlin, had de codes verstopt in het deksel van zijn hengelkoker, maar al zijn eigendommen werden na zijn arrestatie geconfisqueerd en deels bij het afval gezet, inclusief de hengelkokers met de codes.

Hengelkoker

De crimineel had uit vrees voor diefstal of hacking zijn geld verdeeld over twaalf bitcoin accounts en de twaalf toegangscodes uitgeprint en in de hengelkoker verstopt. Na zijn arrestatie in 2017 werd hij veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarop zijn bezittingen verbeurd werden verklaard. Onduidelijk is of een deel van de inboedel van zijn huis, waaronder de hengelkoker, bij een inbraak werd buitgemaakt, of later bij het afval is gezet. Meerdere getuigen, waaronder personeel van het afvalverwerkingsbedrijf, zijn huurbaas en de verhuizers, menen zich de visspullen nog te herinneren, maar de hengelkoker is niet meer achterhaald en wellicht terechtgekomen op een schip naar Duitsland of China, waar het vuil verder verwerkt wordt.

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Bijenhouder

Het Criminal Assets Bureau (CAB), het politieapparaat dat beslag legde op de bitcoin accounts, kan niet bij het geld komen zonder de twaalf codes, die elk toegang gaf tot 500 bitcoins. Ondertussen zit Clifton Collins zijn straf uit en vragen de mensen zich af of hij de codes werkelijk kwijt is, of dat hij slimmer is dan men denkt. De voormalige beveiligingsbeambte, die ook bekendheid kreeg als bijenhouder en met zijn honing diverse prijzen me won, vergaarde zijn geld met het tien jaar lang exploiteren van wietplantages.

LEES OOK  Speciale aanbieding Hengelsport Kruidenier

Het volledige verhaal is te lezen op de website van The Irish Times.

Iemand nog een hengelkoker met een aluminium deksel gezien bij het afval?

Iemand nog een hengelkoker met een aluminium deksel gezien bij het afval?

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/cobh-ierland-september-2018-5/
https://beet.nl/cobh-ierland-september-2018-4/
https://beet.nl/cobh-ierland-september-2018-3/