In dit nummer…

Natuurlijk veel aandacht voor de wintervisserij. De VisTechnische Dienst laat hun gevarieerde aanpak zien voor grote winterbaarzen, de Dutch Masterclass die in het teken staat van winterse witvishotspots, doodazen vanaf de kant op grote snoek, winterse havenvisserij met Anja Groot en Jan van Schendel en Leon Haenen neemt je mee naar zijn visserij op kopvoorn met kaasdeeg en een niet alledaagse techniek: dropshotten! Verder in dit nummer; Bertus Rozemeijer heeft ondervonden dat ‘ouderwetse’ lepels voor verrassend resultaten kunnen zorgen, Lucien de Rade en Danny Flipsen laten zien dat de feeder en vaste stok perfect samengaan, winterkarper met maden rigs, wijtingkanalen en Michel Dekker beschrijft zijn ‘grote voorjaarssnoek aanpak’ met de vliegenhengel. Dit en nog veel meer in dit dikke winternummer!

WINTERVISSEN MET ANJA GROOT

Momenteel trekt de witvis weer massaal de havens in om te overwinteren.  Drievoudig wereldkampioene Anja Groot laat zien hoe zij de typische wintervisserij in de havens benaderd en je hier je slag kunt slaan. Een uitgebreid artikel waarbij naast het aas en voer, materiaal en tactiek, ook tips om warm te blijven aan bod komen!

KOUDE SNOEK – MET DE STREAMER

Over vliegvissen wordt wel gezegd ‘dat het de mooiste manier is om weinig te vangen’. Grote flauwekul, in de prullenbak ermee! Vliegvissen op snoek is geweldig en vanuit de bellyboot nog mooier aldus Michel Dekker. En de actie van een streamer? Do-de-lijk effectief!

KOPVOORN – MET KAASDEEG

Kopvoorn is een omnivoor en een sluwe vis die niet altijd even makkelijk te vangen is. Daar ligt de uitdaging voor Leon Haenen, zeker in de wintermaanden. Zijn truc: kaasdeeg met een nieuwe aanpak die hij regelrecht vanuit de roofvisserij heeft ‘gestolen’: de dropshot techniek!

WINTERBAARZEN – WISPELTURIG & KIESKEURIG

De mannen van De VisTechnische dienst vissen echt heel graag in de wintermaanden op baars. Maar de (grote) baarzen zijn dan wel vaak kieskeurig en wispelturig. Belangrijk is om je technieken en tactieken daarop aan te passen.

FLIPSEN & DE RADE MET DE FEEDER EN DE STOK

De twee kameraden Danny Flipsen en Lucien de Rade zijn altijd aan het water te vinden, het liefste voor het vissen van wedstrijden. Ook maken ze deel uit van de nationale teams dobbervissen.  Beide heren houden van een uitstapje en zijn ook steeds vaker op pad met de feeder. We volgen de mannen tijdens een dag vissen met de feeder en stok.

WINTERKARPER – MADEN ALS TROEF

De bijtlust in de winter is minimaal, daarom schotelen veel karpervissers de vis maar een klein hapje voer voor. Een opvallende mini-boilie wordt veel gebruikt, maar wat vaak nog beter werkt zijn maden! In dit artikel laat Paul Garner enkele van zijn madenmontages zien. Er zit er vast eentje bij die op jouw water al het traditionele haakaas er met gemak uit vis!

LEPELS: VERGETEN KUNSTAAS?

Rekken vol kunstaas maakt de keuze er niet bepaald eenvoudiger op. Zoveel mooi en nieuw kunstaas; logisch dat ‘gouwe ouwe’ wel eens naar de achtergrond verdwijnen. Zo waren er waren tijden dat snoekvissers niet zonder lepels richting de waterkant gingen. Bertus Rozemeijer, ook een gouwe ouwe, maar wel eentje met altijd een frisse blik, hing het blikken kunstaas weer eens aan de speld en ving zich de afgelopen maanden er een slag mee in de rondte.

Dit en nog veel meer in dit dikke winternummer!

 

DE NIEUWE BEET LIGT NU IN DE WINKEL OF BESTEL  EEN VOORDELIG JAARABONNEMENT