In dit nummer…

In Karperwereld 134 het eerste deel van een drieluik van Raymond Hakkert over zijn avonturen in Frankrijk – hard core carp fishing! Ernesto Kamminga laat zien hoe hij omgaat met ‘creepy crawlers’ als wolhandkrabben en rivierkreeften. Gevlochten of een mono lijn? Combineren biedt meer mogelijkheden om in te spelen op verschillende situaties, zo weet Bernd Brink! Verder in dit nummer vakantievissen in Frankrijk met ‘vlinderkarpers’ met vinnen zo groot als vleugels, struinende hit & run tactiek voor de komende herfstmaanden, vissen op onooglijke stekken en corona-vissen in eigen land op de Ganzenkuil. Dit en nog veel meer in KW134!

CREEPY CRAWLERS – een oude bekende

Op steeds meer wateren krijg je als karpervisser te maken met wolhandkrabben en zeker ook (Amerikaanse) rivierkreeften. Die kunnen het vissen knap lastig maken! Ernesto Kamminga doet een paar tips uit de doeken hoe om te gaan met deze ongewenste gasten met scharen en komt en passant ook nog eens een oude bekende tegen op een uitgestrekt kanalenstelsel.

WELKE LIJN? – het beste van twee werelden

Een mono of juist een gevlochten hoofdlijn? Dunne lijn om ver te werpen, of toch liever wat dikker en steviger? Verschillende visomstandigheden vragen om verschillende lijnen, daar zijn we als visser wel aan gewend. Wil je ver werpen, gebruik dan een dunne lijn. Voorzie je veel obstakels in het water, neem dat een dikkere en slijtvastere lijn. Maar wat doe je wanneer je ver wilt werpen naar plekken waar je zo’n slijtvaste lijn nodig hebt? Het hoeft geen compromis te zijn, meent Bernd Brink. Hij combineert en geniet zo van de voordelen van de verschillende lijnsoorten.

LAC DU THEE – zomerse sessie in Zuid-Frankrijk

De Covid-19 uitbraak dreigt even roet in het eten te gooien voor Jorus Bart Bas van der Werff, maar gelukkig kan de geplande zomerse karpertrip naar het beloofde land toch doorgaan. Een hele week vissen op één stek is niet echt hun ding, maar dit keer pakte dit prima uit, vissend vanaf een tactische stek waarbij ze een groot deel van het water konden bestrijken. Er kwamen hele mooie karpers op de mat, waaronder een paar hele bijzondere ‘vlinderkarpers’!

Dit en meer lees je in Karperwereld 134