Voor sommige karpervissers bestaat er niks mooiers dan het vissen op grote watersystemen. De ruimte, de rust, vissen met karakter – en een verhaal, de verrassingen die je daar nog tegen kunt komen…

Jelle van Middelaar beschrijft zijn visseizoen…

 

Italiaanse Utrechter

In het artikel ‘Parels van het Elysium’ volgen we het visseizoen van Jelle van Middelaar. Wat een schitterende Nederlandse beauty’s wist hij vorig jaar te strikken; de foto’s spreken boekdelen! Gianluca Casalini, Utrechter met Italiaanse roots, beschrijft zijn vissersloopbaan van jongs af aan. Net zoals als jullie ontwikkeld hij een obsessie voor karpervissen. Met de fiets worden de wateren in de omgeving afgevist, maar die ene grote rivier, dat blijft hem echt trekken! Uiteindelijk specialiseert Gianluca zich tot een riviervisser, waarbij sessies in Nederland en het buitenland aan bod komen.

Gianluca Casalini…

 

Winterbakken

We hebben allemaal ervaren dat het vorig jaar erg druk aan het water was, daarom besloot Lennert Van Loock om in de winter de rust op te zoeken. Hij beschrijft zijn succesvolle wintercampagne, waarbij enkele schitterende Nederlandse bakken in het net kwamen!

Winterbakken

 

In netkousen

Naar verwachting zal door helderder water, minder voedingsstoffen en predatie, het witvisbestand op steeds meer afgesloten plassen danig afnemen. Dat biedt voor ons kansen om met aas te vissen dat normaal gesproken niet zo witvisproof is. Bernd Brink gebruikt op dit soort wateren graag aas in netkousen; zo wordt er een nieuwe wereld qua aasmogelijkheden geopend!

Hondenbrok in een netje…

Ook particles kun je bundelen…

 

Visveilige systemen

Helder water, betekend ook meer kans voor waterplanten. Wilco Gerrits beschrijft een sessie op zo’n plantenrijk water. Beelden met de drone leveren hierbij een schat aan informatie, prachtige beelden en uiterst fraaie vissen op! Visveiligheid is altijd, maar zeker onder zulk soort omstandigheden erg belangrijk. Daarom heeft Ernesto Kamminga zijn beste visveilige systemen voor je op een rij gezet.

 

Reizen & avontuur

Verder volgen we Ewout Smeerdijk in zijn speurtocht naar een maagdelijke plek. Als dat lukt, blijken de vissen er opgestapeld te liggen! Alleen is hun aasgedrag alles behalve normaal… Verder reizen we in dit nummer mee met Werner Veerman naar het Franse Villedon. Hij trapt af met een 24-uurs durende stortbui; komt dat nog wel goed? In het slotdeel van ‘Lac Havana’ reizen we nog één keer mee vismakkers Raymond Hakkert en Menno Blok naar het beloofde land. Dat belooft weer een avontuur van jewelste te worden…