De rode draad die door dit nummer loopt is de visserij op kanalen. Kevin Diederen neemt je mee naar zijn kanaalvonturen. Avonturen die hem eerder naar het Franse land brachten, maar in eigen land eigenlijk niet eerder van de grond kwamen. Patrick Hagenbeuk en zijn maatje Peter Koelewijn trokken de stoute schoenen aan en gingen op avontuur aan de oevers van het Albertkanaal. Het werd een aangename eerste kennismaking! Ook in (oude) steden vind je de nodige kanalen, zoals in Brugge. Vooral in de wintermaanden trekken veel vissen de bebouwing in, op zoek naar beschutting en net iets warmer water. Cyriel Endriatis viste daar afgelopen winter en wist daar samen met wat vismaten heel wat fraaie bewoners op de kant te krijgen in een uniek decor. Urban vissen op zijn best!

Rivieren als de Belgische Maas zijn eigenlijk ook een soort kanalen, alleen dan iets grilliger en met stroming. Ook daar zijn de karpers, hoewel treklustig van nature, toch vaak op bepaalde stukken te vinden, zo ondervond ook Michael Aubry afgelopen zomer. Stukken waar het meestal niet echt comfortabel toeven is…

Eerst de vissen zien te vinden, daar begint het allemaal mee, maar wordt nogal eens vergeten. Kun je ze niet lokaliseren, dan wordt het vaak toch een beetje gokken. Bernd Brink heeft dan nog wel wat tips & tricks achter de hand om toch met meer vertrouwen aan de waterkant te zitten. En Ernesto Kamminga weet als geen ander dat kleine details het verschil maken in het vaak grillige voorjaar. Dit en nog veel meer in dit afwisselende nummer.

LIEVER EEN LOS EXEMPLAAR?

Bestel het eerstvolgende nummer van Karperwereld (139) vóór 14 juni direct online!