De rubriek ‘In The Picture’ is een populair onderdeel van Beet-Rovers Magazine; daar in staan is voor velen al een prijs an sich. Vanaf heden zullen wij naast het magazine ook digitaal gaan met deze rubriek, zodat we nog meer lezers met hun vangsten in het zonnetje kunnen zetten! Met je inzending maak je kans op één van de prachtige prijzenpakketten van Fox. Speciaal voor de Beetlezers hebben ze een karper-, witvis– en roofvispakket samengesteld. Stuur je foto met verhaal naar: redactie@beet.nl

 

In the picture – lezer van de maand

In the picture

“Hallo, ik ben Corne Passchier. Ik ben 14 jaar en was met doodaas aan het vissen samen met mij vriend Hanno bij de molens van Kinderdijk. We hadden 1 hengel op de pieper en 1 met de dobber. Ik lette effe niet op en ik keek naar mijn dobber, maar deze was weg… Ik telde tot 5 en sloeg aan. Toen zat dit monster er aan: 1,16 meter en ongeveer 15 kilo.”

in the picture prijs

Wat een prachtige oer-Hollandse vangstfoto! Corne is deze maand de winnaar van: het Fox Rage prijzenpakket t.w.v. € 95.

 

Evenaring record baars!

In the picture

Wietze Woudwijk over droomvis wordt werkelijkheid: “De weersomstandigheden waren niet goed. Het zou hard gaan waaien met geregeld neerslag. Het was kiezen: of we gaan richting de stad, of we proberen een aantal baarzen vanaf de kant te vangen. We besluiten om ons te richten op een aantal stekken vanaf de kant en rijden naar een stek die net uit de wind ligt. We vissen langzaam maar zeker de kanten af totdat we op een doodlopend stuk komen.

Ik werp richting een hoekje en mijn maat Sander zegt “daar kun je nog wel eens een aanbeet krijgen”. Twee slagen verder voel ik een super klein tikje… alsof hij van het talud geplukt werd: hangen! “Dit is een dikke!” Wanneer de vis boven komt kijken we elkaar aan met de realisatie dat het een bak van een baars is. Een persoonlijk record, dat is een ding wat zeker is. Ze ligt met haar buik over het meetlint heen en tikt met de staart de 54,5 cm aan. Van deze vis droom je als jonge visser, alleen vandaag is ze werkelijkheid geworden!”

Noot van de redactie: een geweldige baars! In de BNRZ recordlijst werken we alleen met hele centimeters.

 

Van: Ernst Kabel, Onderwerp: Brugsnoek

In the picture

Afgelopen maandag ben ik wezen snoeken. Omdat het bijna de hele dag regende, zocht ik samen met mijn vismaat John de Bruin 3 viaducten en bruggen uit, zo konden we toch een beetje droog vissen. John had al binnen 3 minuten met de shad een snoek aan de haak, maar die schoot helaas los. Ikzelf ging met een grote zeildobber aan de gang en liet die op de wind langzaam onder het viaduct zeilen. Een tweede hengel met dood aas legde ik op de bodem met daar om heen stukjes vis.

John gooide, vlak voordat wij eigenlijk wilden opruimen, zijn dobber met een getakelde makreel onder de fietsbrug en niet zonder succes… De dobber ging al snel richting de houten palen en hij sloeg snel aan, om te voorkomen dat de vis achter de palen zou zwemmen. Het gevolg was een mooie run en de vis bleef even diep zwemmen. John voelde dat het een zware vis was en ik pakte snel het schepnet, want we zagen dat de dreg voorin gehaakt was en op ieder moment los kon schieten. We waren net op tijd om de mooie snoekdame te landen, in het net lagen de 2 dreggen al los! Effe meten: 92 cm schoon aan de haak. We hebben een fotootje gemaakt en de vis snel weer teruggezet.

 

Schitterende winde

In the picture

Op een prachtige voorjaarsdag in 2017 ving Tom Keersmaekers deze schitterende winde  van 53 cm. Laat de lente maar komen!

 

Grootste brasem ooit

vangst lezer

De trotse Cor Oldenkamp stuurde een foto zijn grootste brasem ooit gevangen. Mooie vis Cor!

 

Een pr spiegelkarper voor Daan Selbach

vangst lezer

Daan Selbach: “14 juli was weer een gedenkwaardige visdag. Na 10 uur vissen kwam dan eindelijk die verlossende run. Na 10 minuten belandde deze prachtige spiegelkarper in mijn schepnet. Het was zelfs een pr; maar liefst 30 pond. Dat was het wachten wel waard!”

 

Alweer een mooie vis voor Rob Krijns

vangst lezer

Vorige maand stond Rob Krijns ook al in deze rubriek, met een record zalm wel te verstaan. Als vis fanatici raakten we met Rob aan de praat; je weet wel hoe dat gaat als vissers onderling verhalen delen. En passant vertelde Rob over zijn eerste wel heel bijzondere roofvisvangst: “Ik vis al zo’n 45 jaar en heb altijd wel leuk gevangen, nooit wat spectaculairs maar altijd wel wat ‘kleintjes’. Ik viste meestal op witvis en heb ook een tijdje geprobeerd te vliegvissen (vanuit Maastricht ben je zo in de Ardennen).

De laatste paar jaren werden de zwartbekgrondeltjes echter zo’n plaag, ik wilde wat anders! Afgelopen jaar ben ik, door toedoen van mijn buurman, gericht op roofvis gaan vissen. Voor het eerst met een shadje en voor het eerst met een gevlochten lijn… je kent dat wel. De eerste weken ving ik niets en toen in september, mijn allereerste vis die ik ving… een meerval van 156 cm! Hoeveel spectaculair wil je het hebben?! Geen recordvis, maar voor mij was dit de vis van mijn leven.”

 

Van: Henk van Zanen, Onderwerp: mijn nieuwe ‘oude’ visvriend

vangst lezer

Peter (97 jaar) is woonachtig in de USA en was afgelopen zomer op familiebezoek bij zijn dochter Ellen. Ellen is mijn buurvrouw en als verwoed hengelsporter is mij gevraagd of ik een keer met haar vader wilde vissen. Natuurlijk wilde ik dit en zo zijn we de dag na aankomst van Peter gaan vissen. Bijna direct ving Peter deze baksteen grote ruisvoorn (35+ cm) en nog een aantal vissen. Zelfs een klein snoek(je) op mais wist Peter te vangen. Ik hoop in de komende jaren nog vaker te kunnen vissen met mijn nieuwe ‘oude’ visvriend (als de gezondheid van Peter het toelaat).

 

Prachtige forel voor Enzo Claassens

vangst lezer

“Afgelopen zomer ben ik met wat vrienden gaan kamperen in de Belgische Ardennen. Er liep een mooi stukje rivier langs onze plaats, pal naast de rotsen. Hier was tevens een bocht in de rivier waar de stroom stil viel en de rotsen beschutting gaven voor de vissen. We konden het niet laten en probeerden hier wat te vangen met wat kleine spinners. En raak!”

 

Wat een dikke pens en mooie tekening!

vangst lezer

Billy Menting: “Het was koud, maar de lucht was stralend blauw. Tijd om te vissen! Ik pakte mijn baitcaster, schepnet en kunstaas en ging naar een vijvertje bij mij in de buurt. Na 8 worpen was het raak; een snoek viel met volle kracht mijn shad aan. Ik was 5 minuten aan het drillen voor ik de snoek kon landen. Snel onthaken, meten, foto maken en netjes terug. Ik was super blij dat ik mijn pr snoek had verbroken naar 83 cm!”

 

Van: Wendy Nijhuis, Onderwerp: Leuke verrassing

vangst lezer

Mijn vriend is een fanatieke sportvisser. Afgelopen zondag ging hij met wat vismaten de polder in om te vissen op snoeken. En ja hoor; een flinke snoek gevangen van wel 110 cm! Hopelijk krijgen we deze te zien in het magazine; dat zou een hele leuke verrassing zijn voor hem!

 

Doe mee en maak kans op schitterende prijzen!

in the picture prijs

Stuur je foto met verhaal naar: redactie@beet.nl