De abonnees van Zeehengelsport hebben hem waarschijnlijk al doorgebladerd of deels gelezen, maar vanaf deze week kun je ook in de winkels de editie 377 van Zeehengelsport tegemoet zien. Een editie vol heerlijk leesvoer en artikelen die de voorjaarsvisserij en zomervisserij beschrijven…

Wakker worden!

We zitten halverwege mei en dat betekent dat de zomervissen weer gearriveerd zijn terwijl de wintersoorten zich nog even tegoed doen aan het voorjaarsvoedsel. Haaitjes, geep, zeebaars en tong; ze worden alweer gevangen, ook al moet het merendeel nog even goed ‘wakker’ worden.

Martijn is klaar voor de nachtvisserij op Zeeuwse pollak.

 

 

Op de pollak

Zullen we nog een vissoort toevoegen aan die zomersoorten? Als het aan Martijn Dekkers ligt, komt de pollak ook in dat rijtje. Deze soort kennen we vooral uit de omringende landen, maar wordt steeds vaker op de wrakken gesignaleerd. Martijn en zijn vismaat vingen ze echter ook vanaf de kant. In deze Zeehengelsport geeft hij tekst en uitleg.

 

 

Rex Hunt Fishing Adventures

In deel 1 over de Rex Hunt Fishing Adventures televisieserie spreekt Jeroen Schoondergang met de drie hoofdrolspelers en de producer van deze populaire tv-show uit vervlogen jaren. Waarom was deze serie zo populair? En hoe vergaat het Rex, Starlo en Bushy op dit moment? In deel 1 komen Steve Starling (Starlo) en Kaj Bush (Bushy) aan het woord. Hoe het Bushy vergaat tegenwoordig: “Ik sta om 4 uur op en vis door tot middernacht,” aldus ‘the Human Broom’. En hij meent het ook nog…

 

Je zou hem groot aan de muur willen hangen, deze foto van een zeeforelvisser van Jeroen Schoondergang. 

 

Zeeforel: de schijf van vijf

Wat eet de zeeforel? Deze mooie vissoort heeft aardig wat voedsel op zijn menu staan, maar wanneer je zijn ‘Schijf van Vijf’ kent, weet je ook wat je hem moet voorschotelen aan kunstaas en imitaties van zijn prooidiertjes zoals stekelbaarzen, zagers, grondeltjes, garnalen of vlokreeften. De Deen Terkel Broe Christensen legt het uit.

Grotevissenvangers… 

 

Vrijdag de dertiende

In de rubriek Game On vertelt Peter Ouwendijk het verhaal over ‘Vrijdag de dertiende’. Wederom een spannend artikel over het biggamevissen, waar onze grotevissenvanger Sao Vicente bezoekt om aan boord te stappen van de boot Nha Cretcheu. Er wordt gevist in donker bij volle maan en doodse stilte. Of klonk daar een klein rateltje van de Penn reel… Lees het verhaal en huiver mee!

De zee op met de charterboten…

 

Slow Pitch Jigging

In een Charterboten Special krijg je een voorstelling van diverse charterboten en een introductie over het bootvissen op zee. Dave Lewis schrijft bovendien over een techniek om zeebaars te vangen vanaf de boot, die in de UK al veel succes opleverde: het Slow Pitch Jigging. Wedden dat dit aan onze kant van de Noordzee ook goed lukt?

Jaimy Posthumus neemt je bij de hand op jacht naar de eerste zeebaarzen…

 

Voorjaarsbaarzen

Dit is natuurlijk nog niet alles uit de nieuwe editie 377. Met de vertrouwde ingrediënten als Panvisser, de Hank Ahoy, Masterclass, deel 3 van de Zeevissen Start-up en andere artikelen zoals het vissen op Voorjaarsbaarzen, heb je weer een informatieve ‘ZHS’ om het voorjaar door te komen…

En je weet het: wil je deze artikelen niet missen, dan zorg je dat je als zeevisser de Zeehengelsport als eerste in huis hebt door een voordelig abonnement te nemen: klik hier.