Angling Escapes heeft voor dit nieuwe jaar een aantal nieuwe bestemmingen in het pakket opgenomen. Eén daarvan ligt in het midwesten van Frankrijk ter hoogte van Poitiers. Het is een prachtig 30 hectare groot domein met daarin een 24 hectare groot meer met 9 stekken genaamd Etang des Chateliers.


Een prachtig 24 ha groot water met veel natuurlijk voedsel… 

Clubgebouw

Het prachtige water wordt beheerd door het echtpaar Delphine en Jean Paul. Deze mensen hebben ziel en zaligheid gestoken aan de ontwikkeling van het water, het creëren van de stekken, het kweken en aankopen van de vis en het onderhouden van de aanwezige natuur. Op de centrale parkeerplaats is een prima clubgebouw met kantine alwaar je ontvangen wordt door Delphine en of Jean Paul. Het clubgebouw heeft keurige nette sanitaire voorzieningen, schone douches en toiletten.
Bij aankomst maakt Delphine graag een WhatsApp groep met de aanwezigen van die week aan, zo kan je haar inseinen voor een vers stokbrood s ’morgens en met de vissers onderling vangsten delen en tactiek bespreken indien je dit leuk vindt. Etang des Chateliers is echt een water waar je je thuis voelt en waar je je deel van de familie voelt.

De gevangen vissen hebben een hoog gemiddeld gewicht…

Het water is al eeuwen oud en ligt tussen de glooiende heuvels van het typische Franse landschap. Het meer is grillig gevormd en heeft twee grote ‘armen’ die uitkomen in een breed centraal gedeelte waar de dam ligt. Hier staat ook een nette accommodatie voor 6 personen die er eventueel bij gehuurd kan worden. Het domein is volledig omheind en biedt rust en ruimte.

Afvissing

Het visbestand is geweldig. Met plusminus 800 karpers op 24 hectare en voldoende aanwezig natuurlijk voedsel zijn de karpers in uitstekende conditie. Dit zult je zeker merken tijdens de dril. De kracht waarmee de vissen weerstand bieden is geweldig op Etang des Chateliers. Er heeft in 2014 een afvissing plaats gevonden om een goed beeld te krijgen van het toen huidige bestand en aan de hand daarvan zijn er over de jaren verschillende uitzettingen gedaan. De zwaarste schubkarper is momenteel rond de 26 kilo en de zwaarste spiegel zit op een gewicht van bijna 28 kilo maar er zijn minimaal 10 karpers ook al boven de 25 kilo. Verder zijn er ruim 80 vissen die al boven de 20 kilo zijn.

Meer weten? Klik hier.

Gezonde en sterke vissen…