Hoe bevis je een water waar veel dressuur op zit? Om die vraag te beantwoorden heeft visreisbureau Angling Escapes contact opgenomen met een van haar klanten, Johan de Tree, die graag naar het Nederlandse water Inspiration Lake gaat en daar altijd goede resultaten boekt. Johan was bereid om een tipje van de sluier op te lichten.

Een prachtige Brabantse karper…

 

Observeren

Om meer kans te maken op het populaire Inspiration Lake, een 1,5 hectare groot water bij Veldhoven in Noord-Brabant, is het zaak om niet te veel te voeren, geeft Johan aan. De mooie bewoners op Inspiration Lake laten zich afschrikken door te veel voer, maar zijn natuurlijk wel te verleiden met het juiste aas. Johan: “Zoek schone plekken, vis met klein aas en neem de tijd om te observeren. Houd rust op de stekken en zit je langer dan een weekend, haal gewoon je hengels een paar uur binnen wanneer je een rondje gaat lopen.”

Een fraaie donkere vis van Inspiration Lake…

 

Kneepjes

Zo heeft Angling Escapes tal van betaalwateren in haar aanbod, waar de ervaren karpervissers de fijne kneepjes kennen om het visbestand te benaderen en te vangen. Meer weten over dit Inspiration Lake? Lees het volledige artikel hier.

Klik hieronder om een filmpje te bekijken.