De ogen van het baarsvissende legioen gaan vaak naar Nederland en Zweden voor de grootste en zwaarste exemplaren, maar Spanje doet met zijn Perchzilla Lake in de buurt van Bilbao een flinke gooi naar een podiumplek. Ook grotevissenvanger en tv-presentator Jakub Vagner ging op expeditie naar Perchzilla en maakte een fraaie video van deze onderneming.

Het kristalheldere water van Perchzilla…

De 3 kg grens

Drie dagen lang voer de Tsjech met twee anderen per trapkano het kristalheldere meer op om te vissen, te filmen en te genieten van de omgeving en de grote baarzen. Met baarzen die op dit moment richting de paaitijd de 3 kg grens (en de 50 cm grens) overschrijden, is dit een gewild viswater voor menige sportvisser. Op het meer is ook de mogelijkheid een visgids te charteren, wat de mogelijkheden verruimt, ware het niet dat momenteel de corona natuurlijk roet in het eten strooit.

Hier is menig pr gesneuveld…

Malaria

Onze wereldreiziger Jakub Vagner ligt momenteel trouwens in het ziekenhuis vanwege een ernstige malaria-aanval bij terugkomst uit Congo. Het herstel lijkt gelukkig in te zetten, maar een beterschapswens kun je natuurlijk altijd kwijt op zijn Facebookpagina. Er komt trouwens nog een deel 2 vervolg op dit Perchzilla filmpje, en dat is weer iets om naar uit te kijken!

Klik hieronder om de 15 minuten durende film te bekijken. Hij is Tsjechisch gesproken maar Engels ondertiteld.