Vanaf 15 december ligt het januarinummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

 

BEET LEZERSREIS: DE SPAANSE EBRODELTA

Stel je voor, je doet mee aan een Facebook actie speciaal voor Beetlezers ‘Win een visavontuur in Spanje’. Een krappe week later hoor je dat jij de winnaar bent. Jij mag met je vismaat geheel kosteloos naar Spanje voor een visvakantie. Die ‘jij’ is in dit geval Beetlezer Dennis Snijders, hij kon zijn geluk niet op! Hij kiest zijn maatje Ronald van Putten uit als reisgezelschap en voor we het goed en wel beseffen dobberen we in onze korte broeken op de Spaanse zee.

 

BEET EXPERIMENT: LANG OF KORT

Houd je wijsvingers pakweg 40 cm uit elkaar en vraag aan een feeder- en karpervisser of dit voor hem een korte of lange onderlijnlengte betreft? Beiden zullen een ander antwoord geven. Dat geldt ook voor de ideale onderlijnlengte. Wat gebeurt er als je uit de comfortzone stapt en extreme lengtes in de praktijk aan een experiment onderwerpt?

 

WETENSCHAP:  ALLES OVER AALSCHOLVERS

De aalscholver werd lange tijd bestreden, dreigde ooit uit te sterven en maakte vervolgens een glorieuze comeback. Toch kijken veel vissers nog altijd met gemengde gevoelens naar deze viseter. Maar wat is er eigenlijk bekend over het dieet van de aalscholver en wat zijn invloed is op de visstand?

 

BRITSE BLANKVOORNS MET ANDY BERTEYN

Het Vlaamse witviskanon Andy Berteyn was als nieuwe vertegenwoordiger van de Engelse firma Drennan op ‘werkbezoek’ in Engeland. Natuurlijk werd daar ook even gevist op een commercial. Geen karper, maar voorn was de missie. Wij waren benieuwd naar zijn ervaringen.

 

ZEEVISSEN: STRATEGISCH VIER UURTJE

Strandvissen, zonder te kijken je lood een eind richting de horizon kwakken en vis vangen? Ho maar! Zeker bij de wedstrijdvisserij komt een hoop techniek, tactiek en ‘watercraft’ kijken! Hoeveel precies? Dat ga ik vandaag ontdekken door over de schouders van een trainende Tom van de Pol mee te kijken.

 

WITVIS CITYFISHING: HARTJE ROTTERDAM

Streetfishing is inmiddels gemeengoed geworden van de hengelsport, maar gek genoeg ligt het accent voornamelijk op het roofvissen. Daar gaan wij dus maar eens verandering in brengen. Cityfishing, witvissend midden in stadskernen! Of daar brasems, voorns en consorten rondzwemmen? Reken maar van yes! Niemand minder dan witviscoryfee Jan van Schendel gaat speciaal voor jou op pad. We trappen af met Rotterdam, het Noordereiland!

 

BARTS BELGIE: POLDERKOLDER

“Een strand zonder water of land zonder grond, dat is al even erg als een staart zonder hond.” Woorden gezongen door Bobbejaan Schoepen die, verderop in het lied, niets zo erg vond als een café zonder bier. De drooglegging in de jaren ’20 in Amerika moest het alcoholgebruik aan banden leggen, de drooglegging vandaag de dag in Vlaanderen moet de polders rijklaar maken voor nog grotere landbouwmachines. Met grote gevolgen voor ons viswater.

 

LEREN VAN EEN LOSER

Verliezen is natuurlijk nooit leuk. Maar wat is er erger? Ruim verliezen en compleet falen of net tekortkomen? Er zijn vissers die iedere verspeelde vis of verloren wedstrijd zien als een kans om te leren. Gedreven tot op het bot proberen zij ieder procentje winst te nemen.

 

BOEKBESPREKING: VISSEN MIJN PASSIE, MIJN LEVEN – JAN VAN SCHENDEL

Natuurlijk zijn wij trots om de uitgever te zijn van ‘VISSEN mijn passie, mijn leven’ van Jan van Schendel. Gek genoeg het allereerste echte witvisboek en dat van iemand van zijn kaliber. Uiteraard zijn we benieuwd naar de bevindingen van anderen en vroegen wij hengelsporticoon Ed Stoop om zijn mening.

 

BEET BATTLE: JONG TALENT VERSUS GESLEPEN ROUTENIER

‘Wie wil battlen tegen Shimano topper Dieter Frederichs?’, luidde de vraag op Beet Facebook. Een vijver tjokvol karpertjes was het decor; aanstormend Belgisch talent Frederik Vandoren durfde de uitdaging tegen de Nederlandse veteraan wel aan.

 

WINTERVOER

In de winter gelden andere viswetten dan in de zomer. Neem bijvoorbeeld de voersamenstelling: een knaller van een ‘zomervoer’ hoeft in de winter niet altijd een succesnummer te zijn. Sterker nog, in de winter zijn structuur, kleur, binding, voedingswaarde en los aas ‘ingrediënten’ die van een nog doorslaggevend belang zijn dan in de rest van het jaar.

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.