De recente vangst van een 243 cm grote meerval is goedgekeurd als nieuw Nederlands Record! De vis van vanger Jeroen Breur overtreft de vangst van het vorige record van 237 cm en legt de lat opnieuw hoger voor deze vissoort. Wanneer kunnen we ook deze enorme Nederlandse vis  weer naar het tweede plan verwijzen, nu de meervalrecords elkaar sneller dan ooit opvolgen?

 Met 243 cm een nieuwe target voor de recordjagers!

Arme molen

Visgids Jeroen Breur uit Lage Zwaluwe kan zijn geluk niet op: “Ik heb zojuist contact gehad en hij is goed gekeurd door de BNRZ! Wat een avontuur was dat zeg op 28 oktober! Eerst een 195 cm voor mijn gast in de boot. Tijdens het verkassen ving ik nog drie mooie snoekbaarzen op een shad. Tot dat ik dacht dat ik vast zat. Ik probeerde de shad los te krijgen maar dat lukte niet.  Terwijl ik achteruit aan het varen was begon mijn slip heel rustig af te lopen, in eerste instantie dacht ik dat het kwam door de stroming. Het was donker dus ik kon niet goed zien of de boot naar achter ging, totdat ik ter hoogte van de lijn was en ik de laatste snuk gaf: bam! ZZzzzzzzzzzz…mijn arme 3000 molen gierde het uit.”

Meetplaat

“Ik heb de molen twee keer moeten koelen omdat er rook uit kwam. Na een lange dril kwam de vis boven. Tijdens het meten kwamen we er achter dat mijn meetplaat te kort was. Om 01.15 uur heb ik mijn lieve vriendin uit bed gebeld en gevraagd of ze een grotere wilde komen brengen. Het resultaat was 243 cm. Na  al twee keer het Nederlands record in mijn bezit te hebben gehad, op 222 en 229 cm, heb ik hem nu wel geclaimd,” aldus de gids van Predator Hunting Biesbosch.

Waar gaat dit naartoe Jeroen? “Dat vraag ik me ook wel eens af. Het eind is volgens mij nog niet in zicht. Ik denk dat een vis van 260 cm op korte termijn wel mogelijk is!”

Voor de materiaalfreaks: Jeroen viste met een 180 grams Westin W3 hengel; een Mitchell 3000 molen; 25/00 Spiderwire lijn met 90/00 fluorocarbon voorslag en een 19 cm lange Westin ShadTeez shad op een 25 grams loodkop.

Goedgekeurd door de BNRZ